Bracketron vyvinul mobilní nabíječku, která se po dobití sama vypne

GreenZero

GreenZero

Společnost Bracketron přišla na nápad, jak alespoň trochu ušetřit za energii při nabíjení mobilů. Je totiž známo, že i když je nabité zařízení v síti, bere si stále drobné množství proudu. Vyvinula proto nabíječku nazvanou GreenZero, která se po dobití sama vypne. Zpráva se objevila na slovenském zpravodajském portále Sme.sk.

Před každým nabíjecím cyklem lidé musí zmíčknout velké tlačítko na těle nabíječky. Jakmile mobil oznámí, že je baterie nabitá, tlačítko automaticky povyskočí do polohy, ve které se celá nabíječka odpojí ze sítě. To zajistí nejen nulovou spotřebu energie mezi jednotlivými nabíjeními, ale i snižuje riziko požárů od zkratů.

Bracketron také vyrobil mobilní nabíječku, která pracuje na stejném principu i do terénu pro nabíjení drobné elektroniky. „Jedinou nevýhodou je, že nabíječky musí mít uživatelé pořád po ruce. Hledat totiž to správné tlačítko ve změti kabelů pod stolem nebo za skříní není příliš pohodlné,“ uvádí server Sme.

Novinka, kterou chce Bracketron představit na veletrhu CES, bude k mání za cenu pohybující se (podle modelu) od 25 do 30 dolarů.