Branické nádražce zákaz kouření prospěl, prohlédněte si fotoreportáž

Tamní kuchyně je vyhlášená, a to nejenom kvůli chuti, ale také velkým porcím.

Tamní kuchyně je vyhlášená, a to nejenom kvůli chuti, ale také velkým porcím. Zdroj: Szkanderová Michaela

Nádražka v Braníku otevírá v sedm ráno a zavírá v osm hodin večer.
Už kolem 11. hodiny je tam plno.
Na obědy sem chodí nejenom zaměstnanci z okolních firem.
"Na obědy se k nám jezdí až ze Žižkova. Objevují se tu i cizinci, hlavně Němci, z hotelu od vedle," přibližuje výčepní.
Čepuje se zde Braník z nedalekého pivovaru.
13
Fotogalerie

Nádražka v Bráníku patří mezi ty nejvyhlášenější v Praze. Na jak jinak než pivo z nedalekého pivovaru sem zaskočí náhodní výletníci, štamgasti, ale i zaměstnanci z okolních firem. Tamní jedenáctka za 29 ale není tím hlavním tahákem. Valná většina hostů se vrací kvůli kuchyni.

"Ta nejlepší restaurace, co znám. Obsluha perfektní a moc příjemná, jídla dobrá. Nejlepší hermelín, jaký jsem jedla. Kuchyně dobrá, porce obrovské." Tak se píše o nádražce na aplikaci Zomato.

O tom, že recenze nelžou, svědčí i počet lidí kolem 11 hodiny. Obsazené jsou stoly uvnitř restaurace a zaplněná je i zahrádka. „To ještě nic není, nejhorší je to kolem 12. hodiny,“ říká probíhající obsluha.

Kromě stálého jídelníčku, který se neobejde bez české klasiky, nabízí denně obědové menu. „Na obědy sem chodí hlavně zaměstnanci z okolních firem. Často se tu objeví i cizinci, hlavně Němci, ubytovaní v hotelu poblíž," dodává jedna z obsluhujícíh žen.

Prohlédněte si fotoreportáž:

Zákaz kouření ani zavedení EET restaurací neotřásl. "Na začátku jsme bojovali s technickými obížemi a zákaz kouření? Trochu se rozšířila skupina lidí, kteří k nám chodí," říká paní za výčepem. 

Po zavedení zákazu prý začaly chodit i rodiny s dětmi. Vzhledem k věhlasu a tomu, že se podnik udržel i po kompletní rekonstrukci nádraží v roce 2016, se zdá, že této nádražce konec nehrozí.

Jak si pořídit vlastní hospodu? Odpovědi najdete v manuálu E15.

Video placeholde
Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15