Brněnský Motosalon přilákal 50 tisíc lidí

Na český trh vstupuje nová italská značka Quadro, která vyrábí tříkolky a čtyřkolky. Tříkolový skútr poprvé představila 9. března na brněnském Motosalonu. Firma Motor sport accesories, která značku dováží, jich chce letos v ČR prodat do 50 kusů. Quadro v Brně vedle tříkolky, která se vyrábí sériově, představuje i prototyp čtyřkolky - ta půjde do prodeje příští rok.

Na český trh vstupuje nová italská značka Quadro, která vyrábí tříkolky a čtyřkolky. Tříkolový skútr poprvé představila 9. března na brněnském Motosalonu. Firma Motor sport accesories, která značku dováží, jich chce letos v ČR prodat do 50 kusů. Quadro v Brně vedle tříkolky, která se vyrábí sériově, představuje i prototyp čtyřkolky - ta půjde do prodeje příští rok. Zdroj: ctk-Igor Sefr

Veletrh motocyklů, jejich příslušenství a motorkářského oblečení na brněnském výstavišti přilákal v uplynulých dnech desetitisíce lidí. Vstupenku si od středy koupilo 50 tisíc lidí.

Návštěvnost odpovídá očekáváním, které organizátoři před akcí měli. Motosalon se na brněnském výstavišti konal podruhé. Předloňský premiérový ročník přilákal 60 tisíc. Loni se veletrh konal v Praze. Na letošní Motosalon přijelo do Brna kolem 100 vystavovatelů. Představili se motocykloví producenti včetně Aprilie, BMW, Harley-Davidson, Hondy, Yamahy i česká JAWA. Pro návštěvníky připravili například testovací jízdy, autogramiádu českých motocyklových jezdců i kaskadérské show.

MotosalonMotosalon | ctk - Igor Sefr

Expozice firmy Harley-Davidson budila velký zájem

Vystavovatelé na veletrhu ukázali několik novinek pro nadcházející motorkářskou sezonu. Podle pořadatelů zaujala například dvanáctá generace legendárního sportovního motocyklu Honda CBR1000RR Fireblade a nová vlajková loď značky Triumph Tiger Explorer 1200.

„Po několikaleté výstavní pauze se veřejnosti představila domácí značka JAWA. Premiéra tří zbrusu nových modelů JAWA 660 měla u návštěvníků překvapivý ohlas,“ uvedla za veletrhy Jana Hraběová. Návštěvníci mohli obdivovat i závodní stroje, například Yamahu YZF-M1 vicemistra světa kategorie MotoGP Jorge Lorenza. „Obrovskou pozornost budil také další závodní motocykl této kategorie - Ducati Desmosedici GP12, který sedlá brněnský jezdec Karel Abraham,“ dodala Hraběová. Jezdec se na veletrhu setkal s fanoušky, o jeho autogramiády byl podle organizátorů mimořádný zájem.