Budějovická obdoba atletické Zlaté ligy začne v sobotu ve sportovní hale

Atletická Golden league po budějovicku. To je nápad pořadatelů z atletického oddílu Sokol České Budějovice.

Během celého roku čeká pro děti v kategoriích přípravek až mladších žáků v krajském městě sedm závodů. Každý se bude vyhlašovat samostatně, ale zároveň půjdou body z jednotlivých závodů do průběžný tabulek. V listopadu na tradičním Běhu kolem Sokolského ostrova potom pořadatelé vyhlásí absolutního vítěze za celý rok.
„Vymysleli jsme tenhle seriál závodů právě po vzoru Zlaté atletické ligy, ale uzpůsobili jsme ho pro malé děti,“ vysvětloval za pořadatele Stanislav Gryc ze Sokola České Budějovice. První závod bude nyní o víkendu v sobotu 13. března v koridoru českobudějovické sportovní haly. Mladí atleti budou mít možnost si vyzkoušet skok daleký, sprint na vzdálenost 40 až 60 metrů podle věkové kategorie a dálkový běh na 100 až 300 metrů.
„Tyhle závody fungují také jako náborové závody. Jsou otevřené pro všechny děti, které si chtějí atletiku třeba jen vyzkoušet, a nemusí být registrovány v nějakém oddílu,“ doplnil Gryc.
Dalším podnikem bude 15. dubna Běh jarní přírodou a potom se všechny závody uskuteční na českobudějovickém stadionu na Sokolském ostrově. Informace o jednotlivých soutěžích bude Sedmička přinášet v rubrice Kam za sportem.