Budeme hrát o záchranu, přiznali zoufalí Ostravští

Pavel Malura

Pavel Malura Zdroj: ctk

Ani v osmém ligovém kole nedokázali fotbalisté Baníku Ostrava vyhrát. Doma podlehli Slovácku 0:1, na kontě mají stále jediný bod. Navíc už 453 minut nedokázali vsítit branku. Trenér týmu Pavel Malura už přiznal, že Baník bude v letošní sezoně bojovat o záchranu.

Pro tým začala letošní sezona hrozivě. Ztrátu z úvodu soutěže bude Baník těžko dohánět. Čeká jej spíše boj o záchranu v lize. „Situace je nesmírně vážná. Dnes to nebyl soupeř z ranku Sparty, Plzně nebo Jablonce, na něž nemáme kvalitu. Na ostatní kvalitu máme, a pokud hráči nejsou schopni ji v zápasech prodat, nebudeme si nic nalhávat, čeká nás sestup,“ citovala Maluru ČTK. Trenéra Ostravy zklamal přístup jeho svěřenců. „První poločas byl ještě relativně podle představ, ale druhý jsme soupeři věnovali,“ zlobil se Malura.

Šlágrem osmého kola je derby pražských „S“. Duel Sparty a Slavie je na programu dnes večer. Favoritem je Sparta. Oba soupeře už dělí v tabulce 15 bodů. „Derby zůstane největším zápasem podzimu, ať oba kluby budou v tabulce kdekoli,“ prohlásil trenér Sparty Martin Hašek. Slavii se nedaří, v minulém týdnu vyměnila asistenty trenéra Michala Petrouše. Jedním z nich se stal i Martin Vaniak, bývalý gólman sešívaných, který má za úkol tým „probudit“ k lepším výkonům. Mužstvu už na setkání řekl, co si o současné hře myslí. „Určitě převládaly negativnější věci. Ten pohled brankáře je samozřejmě trošku jiný. Něco takového tady ale chybělo a teď je na každém z nás, aby si to přebral v hlavě,“ uvedl kapitán Slavie Lukáš Jarolím.