Buffett prý podporuje nabídku na koupi webových aktivit Yahoo

Warren Buffett

Warren Buffett Zdroj: ctk

Americký investor Warren Buffett podporuje konsorcium, které se uchází o převzetí internetových aktivit společnosti Yahoo. Informují o tom ekonomické servery s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. V čele zmíněného konsorcia stojí miliardář Dan Gilbert.

Buffett podle listu Financial Times (FT) společně s Gilbertem podepsal dopis vyjadřující zájem o internetové aktivity Yahoo. Jeden ze zdrojů agentury Reuters uvedl, že Buffett pomáhá s financováním nabídky.

Společnost Yahoo nedávno vyzvala potenciální zájemce k předložení předběžných nabídek na její základní internetové aktivity. Ty zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu.

Yahoo se delší dobu potýká s problémy a generální ředitelce Marisse Mayerové se ani po více než třech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout obratu v hospodaření podniku.

Proces prodeje nyní podle FT vstupuje do druhé fáze. Poradci Yahoo podle zdrojů jednají s nejdůvěryhodnějšími zájemci, hlavním favoritem podle nich zůstává telekomunikační společnost Verizon.

Věštec z Omahy

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec i předehnala konkurence.

Buffett si díky svým úspěšným investicím vysloužil přezdívku „věštec z Omahy“. Podle letošního žebříčku časopisu Forbes je třetím nejbohatším člověkem na světě.