Bulharští ladiči se vyřádili na bavoráku

BMW 6 Vilner Bullshark

BMW 6 Vilner Bullshark Zdroj: Repro AutoRevue.cz

BMW 6 Vilner Bullshark
BMW 6 Vilner Bullshark
BMW 6 Vilner Bullshark
BMW 6 Vilner Bullshark
4
Fotogalerie
Bulharská ladičská společnost Vilner představuje výrazně přepracované kupé BMW 6.

Firma Vilner se soustředí především na modifikace luxusních MPV a SUV. Z posledních měsíců stojí za připomenutí třeba impozantní Mercedes-Benz GL Vilner, důkladně přepracovaný crossover Infiniti EX37 Vilner nebo Mercedes-Benz Vito Vilner přestavěný do podoby pojízdné luxusní pracovny opatřené vším myslitelným komfortem. Hlavní doménou Vilneru jsou modifikace interiérů, ovšem svoji nejnovější kreaci pojali skutečně velkoryse…

Novinka vychází z kupé BMW 6 a nese podtitul Bullshark. S ohledem na starší práce Vilneru je třeba zdůraznit, že tato přestavba je skutečně důkladná, co se třeba povrchových dílů karoserie týče, z originálu prý zůstaly pouze dveře a střecha. Všechno ostatní je jiné, a tak byste v tomto autě původní BMW 6 na první pohled možná ani nehledali. Nevšimnout si nelze stylizace přední části karoserie do podoby připomínající BMW i8. Většina nových povrchových částí je vyrobena z uhlíkových kompozitů.

Interiér vozu Bullshark je tak opulentní a luxusní, jak jsme u Vilneru zvyklí. Čalouněn je kombinací hnědé a béžové hověziny a doplněn modrými bezpečnostními pásy a stehováním. Důslednou rekonstrukcí prošly také obklady dveří, volant, volič převodovky i další ovladače, na palubě najdeme také výkonnou audiosoustavu s dvojicí zesilovačů a subwooferem v zavazadlovém prostoru.

Pod přední kapotou se nachází zážehový osmiválec s objemem 4,4 l. Pro použití ve voze Bullshark prošel řadou úprav včetně zástavby kompletní výfukové soustavy AC Schnitzer, díky čemuž jeho výkon narostl na 370 koní (272 kW) a točivý moment na 522 Nm (+ 37 koní, resp. 72 Nm). Bullshark zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,4 s (- 0,2 s) a též díky deaktivaci omezovače rychlosti jede dle svých tvůrců až 278 km/h.

Zdroj: AutoRevue.cz