Bývalou Sirénu vystřídá Tesco

Kladno bude mít novou prodejnu potravin. V bývalé rozdělovské Siréně vzniká Tesco Expres.

Poprvé si půjdou lidé do nového obchodu Tesco Expres nakoupit 10. prosince. Ovšem na rozdíl od jediné kladenské prodejny Tesca v Kročehlavech neseženou zákazníci v rozdělovském obchodě například sněhové řetězy, elektroniku nebo sportovní vybavení. Zato budou mít možnost si vybírat ze zboží od výrobců z okolí Kladna. Těch, kteří vyrábějí potraviny.
„Naší obchodní strategií je co nejvíce se přiblížit zákazníkovi. Z tohoto důvodu zařazujeme do sortimentu i potraviny, které jsou typické v dané lokalitě nebo oblasti,“ vysvětlila mluvčí řetězce Tesco Eva Karasová.
O práci v nové prodejně je v kladenském regionu velký zájem. V obchodě bude zaměstnaných jedenáct lidí. Od vedoucích provozu přes prodavače až po pokladní za čtyřmi kasami. Plat má být v průměru dvanáct tisíc korun hrubého.
Podmínkou pro přijetí je dobré zdraví uchazeče. Někteří zaměstnanci v Expresu musí totiž zvládnout i práci skladníka nebo uklízečky. „Měla jsem o práci v novém obchodě zájem, ale nedostala jsem ji, protože mám nemocné srdce,“ řekla jedna z uchazeček, která odmítla uvést jméno.

Od rána až do noci

Přestože jsou už všechna místa v prodejně obsazená, náborová kancelář funguje ve druhém patře Sirény až do 15. listopadu. Zhruba šest z dosud přijatých zaměstnanců je z Kladna, další jsou například z Bratronic, Libušína a Lán.
V budově je v prvním patře prodejna nábytku, prodejní plocha druhého patra je prázdná, přízemí zabralo Tesco a rozjíždí se pizzerie. „Upravujeme interiér obchodu. Na fasádě bude jen jeho označení, proto jsme nepotřebovali souhlas památkářů,“ řekla Karasová.
Otevírací doba je pro všechny Tesco Expresy v Česku stejná. Zákazníci v nich mohou nakupovat každý den od šesti hodin ráno do deseti hodin večer.