„Cábelík“ Novák na trávníku zkolaboval

Královodvorští fotbalisté vyhráli poprvé doma. Přišli při tom o svého útočníka Michala Nováka. V neděli hráli v Písku.

První domácí podzimní výhru „Cábelíků“ 2:1 nad rezervou Liberce sledovalo tři sta padesát diváků. A na hřišti viděli, jak se bojuje o život. Doslova. Jednou, když dostal epileptický záchvat jeden z pořadatelů a podruhé, když útočník Králova Dvora Michal Novák upadl po jednom ze vzdušných soubojů do bezvědomí. Střelce prvního gólu zápasu odvezla sanitka do nemocnice v Hořovicích. Po úterním propuštění poskytl týdeníku Sedmička rozhovor.

Co se vám z té nešťastné chvíle vybavuje?

Pamatuju si hlavně sanitku. Kluci to ale popisovali tak, že jsem šel na centrovaný balon a stoper mne zezadu nastrčil na brankáře, který vystavil koleno a trefil mne s ním do hlavy. Nebyl to ale úmyslný zákrok.

Vůbec si nevybavujete, co se stalo?

Matně vidím, jak jsem si po tom zákroku stoupnul na nohy, odešel jsem za lajnu a asi za dvě minuty to se mnou šlehlo znovu. Údajně jsem měl zapadlý jazyk, ale to už fakt nevím.

Nebude pro vás otřes mozku znamenat nějaká omezení?

Byl jsem na nejrůznějších vyšetřeních. Série rentgenů i „cétečko“ ukázalo, že je se mnou všechno v pořádku. Jak se budu cítit na hřišti, to zjistím, až na něj vyběhnu. Snad se nebudu bát osobních soubojů. Určitě ne.

Čeká vás dlouhá pauza?

Doktoři říkali, že mám aspoň na čtrnáct dní na fotbal zapomenout, ovšem konečné rozhodnutí, kdy můžu začít zase hrát, nechali na mně.

Co bylo vaším největším fotbalovým zraněním v dosavadní kariéře?

Operace tříselného vazu byla nepříjemná. Trápila mne obě třísla. Operoval mne doktor Maurer a ten říkal, že po operaci jedné strany by se měla srovnat i ta druhá. Všechno nasvědčuje, že se tak skutečně stalo. Jinak se mi zranění spíš vyhýbala.

Jak se vám jeví současný herní projev „Cábelíků“ oproti loňsku? Mančaft máme dobrej, je tam hodně mladých kluků. Musí si to jenom sednout. Výkony na tréninku máme solidní, ale pro zápasy si na sebe ještě musíme zvyknout. Až to přijde, začne se nám dařit taky v bojích o body.