Ceník nového Discovery: Nejluxusnější verze stojí téměř 2,3 milionu

Land Rover Discovery páté generace

Land Rover Discovery páté generace Zdroj: Land Rover

Land Rover Discovery páté generace
Land Rover Discovery páté generace
Land Rover Discovery páté generace
Land Rover Discovery páté generace
Land Rover Discovery páté generace
25
Fotogalerie

Land Rover odhalil český ceník nového Discovery. Základní verze vyjde na 1,395 milionu korun, na tu nejluxusnější si pak potencionální zájemci musí připravit o téměř milion více. Více na: http://www.autorevue.cz/cenik-noveho-discovery-nejluxusnejsi-verze-stoji-temer-23-milionu

Land Rover Discovery páté generace měl oficiální premiéru na autosalonu v Paříži a my už nyní známe oficiální cenovky v českých korunách. Vůz bude k dispozici v pěti stupních výbavy, přičemž ta nejzákladnější s dvoulitrovým naftovým motorem Td4 Ingenium vyjde na 1 395 735 Kč. Výbava „S“ nabídne například inteligentní systém start/stop, autonomní nouzové brzdění nebo asistenta pro jízdu do kopce i z kopce. Všechny výbavy jsou pak nabízeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Nejlevnějším vozem se zážehovým motorem je třílitrový Si6 ve výbavě „SE“ s výkonem 250 kW a kombinovanou spotřebou 10,9 l/100km. Jeho cena je 1 626 603 Kč a oproti základnímu stupni nabídne navíc zadní parkovací senzory, automatické světlomety či výkonnější audio systém s 10 reproduktory. V této výbavě jsou nabízeny dohromady čtyři pohonné jednotky, zmiňovaný benzínový agregát je však nejsilnějším motorem napříč všemi výbavovými stupni.

Dalším z pětice výbav je provedení „HSE“, které oproti předchozím stupňům přidá 20“ kola z lehké slitiny s pěticí dvojitých paprsků (oproti 19“ kolům u výbav „S“ a „SE“), LED světlomety se signaturou a ostřikovači, zadní kamerou či předním parkovacími senzory. Nechybí ani náhradní kolo pro nouzové dojetí a to včetně nářadí. Vozy v této kategorii se nechají pořídit v cenovém rozpětí 1 694 363 – 1 858 197 Kč.

O třídu zajímavější je pak výbava „HSE Luxury“. Ta nad rámec „HSE“ nabídne elektricky ovládané panoramatické střešní okno, výše zmíněná kola s deseti dvojitými paprsky, světlomety s asistentem dálkových světel. Vůz rozpozná také dopravní značení. Cena nejdražšího modelu v této kategorii se vyšplhala lehce přes dva miliony korun.

Absolutní vlajkovou lodí nového modelu Discovery je výbava „First Edition“, která kromě výše zmíněných prvků obsahuje Wi-Fi hotspot a zvládá přijímat TV signál. Nechybí vyhřívané čelní sklo a volant, aktivní asistent pro jízdu v pruzích nebo parkovací senzory, které mají přehled o dění kolem celého vozu. To vše na 21“ kolech s prémiovým metalickým lakem. Tato varianta je nyní k dispozici pouze s třílitrovým dieselovým agregátem Td6. Jedná se také o jediný stupeň výbavy, který je standardně sedmimístný. Pro všechny ostatní varianty je třetí řadu sedadel možné pořídit za příplatek 44 891 Kč.íce na: http://www.autorevue.cz/cenik-noveho-discovery-nejluxusnejsi-verze-stoji-temer-23-milionu

Více na: http://www.autorevue.cz/cenik-noveho-discovery-nejluxusnejsi-verze-stoji-temer-23-milionu

Více na: http://www.autorevue.cz/cenik-noveho-discovery-nejluxusnejsi-verze-stoji-temer-23-milionu