Českému tenisu vládne Liberec

Mistrovství republiky v tenise, které o víkendu hostilo Ústí nad Orlicí, se stalo čistě libereckou záležitost

Nikdo mu nevěřil. Do turnaje vstoupil jako nenasazený hráč a nakonec bral vše. Liberecký tenista Roman Vögeli se stal o víkendu novým mistrem republiky. Ve finále porazil ve třech setech oddílového kolegu Lubomíra Majšajdra a získal svůj první titul.
„Taktika před zápasem byla jasná, nechat Lubomíra hrát a čekat na jeho chyby. Věděl jsem, že kondičně jsem na tom lépe. Jsem docela unavený, ale spíše než běhání mě zmohlo sluníčko. Jsem šťastný, že jsem to dotáhnul do zdárného konce. Už jednou jsem finále na mistrovství republiky hrál, ale na Pardubické juniorce se mi zvítězit nepodařilo,“ prozradil serveru Protenis.cz štastný vítěz.
Velkou radost z výsledků Rieter Cupu, jehož vítěz se stává úřadujícím mistrem republiky, měl také šéftrenér libereckých tenistů Tomáš Trsek. Mezi nejlepšími osmi měl totiž Liberecký tenisový klub celkem čtyři hráče. Finále pak už bylo čistě libereckou záležitostí.
„Dali jsme ostatním soupeřům najevo, že to na podzim s postupem do extraligy v klubové soutěži myslíme vážně. Vědí, že s námi musejí počítat. Klukům tyhle výsledky navíc pomůžou i psychicky,“ nechal se slyšet Trsek. Z nečekaného vítězství Romana Vögeliho ale jako jeden z mála lidí překvapený nebyl.
„V tréninku je Roman jedním z nejzodpovědnějších kluků u nás. Přišel k nám před dvěma lety, aby znovu rozjel svou kariéru, kterou zbrzdilo zranění a z něho vyplývající nevyrovnanost výkonů. Pokud mu vydrží zdraví a forma, kterou teď rozhodně má, mohl by zase začít objíždět světové turnaje,“ poznamenal šéftrenér Libereckého tenisového klubu. Oba tenisté si výrazně pomohli i finančně. Za vítězství v turnaji totiž Roman Vögeli dostal osmdesát tisíc korun. Lubomír Majšajdr se musel spokojit s částkou poloviční.
„Peníze se jim budou hodit. Roman právě teď bojuje o další body do ATP v Itálii a Lubomír je na lize v Německu. Díky vydělaným penězům se budou moci zúčastnit také dalších zahraničních turnajů,“ vysvětlil Trsek.