Český Ježíšek nadělil čtvrt miliónu mobilů

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W

A co je ještě zajímavější, ve většině případů jde o smartphony. Tentokrát nejde o žádné odhady analytiků, tohle jsou fakta pocházející přímo od operátorů.

Telefónica O2 nám poskytla zajímavé informace, které nechávají nahlédnout pod vánoční stromky jejích zákazníků. Do sítě O2 se během 24. a 25. prosince přihlásilo 89 tisíc nových přístrojů – více než 48 tisíc na Ježíška a přes 40 tisíc následující den. Pokud budeme předpokládat, že to bylo u dalších dvou operátorů podobné, můžeme podle celkového počtu zákazníků odhadnout počet pod české stromečky nadělených mobilů na téměř čtvrt miliónu.

Ježíšek u O2 nejčastěji naděloval značky Samsung a Nokia, od kterých odebral prakticky srovnatelné množství telefonů. Mobily těchto dvou značek tvořily zhruba polovinu všech nově přihlášených do sítě O2. Další výrobci, kteří významněji promluvili do statistik, byli HTC a Sony Ericsson. Zhruba tři čtvrtiny všech nových telefonů v síti O2 byly smartphony. Podobný údaj ve své tiskové zprávě zveřejnil také Vodafone: ze všech prodaných telefonů u Vodafonu v listopadu a prosinci činily smartphony rekordních 80 procent.