ČEZ - nový sponzor Drtičů?

SHK Hodonín bude mít nového sponzora. Dohodu ještě může zhatit jednání městského zastupitelstva.

Hodonínskému hokeji by měl od příští sezony razantně narůst rozpočet. Podle informací Sedmičky do klubové pokladny přiteče dalších osm až deset milionů korun. V letošní sezoně přitom hospodaří zhruba s poloviční částkou.

SHK Hodonín získá peníze díky smlouvě mezi vedením města a firmou eEnergy, která vyhrála výběrové řízení a usiluje o vybudování obří fotovoltaické elektrárny na Pánově.

„S městem jsme se dohodli, že z každého megawattu výkonu elektrárny půjde čtvrt milionu korun na hodonínský sport. Zhruba polovina by šla na hokej,“ řekl Martin Schenar ze společnosti eEnergy.

Je to výhodná dohoda, libuje si šéf klubu

Starosta Hodonína a zároveň předseda Drtičů Lubor Šimeček je dohodou nadšen. „Je pro nás výhodná. Byli bychom hloupí, kdybychom takovou nabídku odmítli. Městu a hokeji to jen pomůže,“ uvedl Šimeček.

Stále ale není jisté, kdo nakonec vstoupí do klubu jako generální sponzor. Developerská firma jedná o prodeji elektrárny s několika zájemci. Pro SHK Hodonín se ale nic nemění. Nový vlastník musí dodržet platnou smlouvu mezi eEnergy a vedením města. „Důležité je, že ty peníze získáme. Je jedno, od koho. Hokej má v regionu tradici a velkou podporu veřejnosti. Všichni usilujeme o to, aby muži hráli vyšší soutěž,“ poznamenal Šimeček.

Výsledek závisí na zastupitelích

Jedním z vážných uchazečů o ještě neexistující elektrárnu je i energetický gigant ČEZ, který je partnerem například extraligových Vítkovic. „Můžeme potvrdit, že máme zájem o projekt na Pánově.

Samozřejmě je jasné, že pokud fotovoltaickou elektrárnu získáme, musíme akceptovat smlouvu mezi městem a společností eEnergy. Ale zatím je předčasné o tom hovořit,“ řekl mluvčí ČEZ Martin Schreier.

Všechna jednání mohou ale ještě ztroskotat na rozhodnutí městských zastupitelů. Ti totiž musí schválit změnu územního plánu, aby mohla fotovoltaická elektrárna vyrůst. „Při poslední schůzi se to nepovedlo. Jestli to nedotáhneme do konce, tak peníze na hokej jednoduše nebudou,“ ví Šimeček.

Je v pořádku, když vítěz veřejné zakázky dává peníze na sport? A je to správné i v případě klubu, v němž je předsedou starosta města? Pište na redakcebreclav@mf.cz.