Chatty (dělaj‘ člověka)

ZEN našel zalíbení v malé pražské značce, která se inspirovala kalifornskou dívčí kapelou ze sedmdesátek.

Radka Sirková a Anna Tušková začaly pod značkou Chatty tvořit už v roce 2005 – od té doby byly třikrát nominovány na cenu Módní designér roku v rámci Czech Grand Design a pravidelně se dostávají i do nejužšího výběru v kategorii Nejlepší módní přehlídka na domácím Designbloku. Zpočátku se věnovaly hlavně streetwearu, jemuž dominovaly kvalitní džíny propracovaných střihů. Během posledních čtyř let se zaměřily, jak samy říkají, „na dospělou a odvážnou městskou ženu“. Kromě denimu kombinují i krajku, hedvábí, kůži či brokát.

V nové kolekci se objevují různé druhy denimu – od lehkých košilových kvalit na overalech po extra pružné na jeansech.

Pro letošní jaro se Chatty inspirovaly kalifornskou dívčí hudební formací The Runaways ze 70. let. Siluety Disquiet Collection SS13 tak vycházejí z rock’n’rollového looku 70. let a díky své „zaprášené“ barevnosti mají připomínat vybledlé stránky z fotoalba skupiny. V řadě sedmi outfitů Chatty kombinují maskulinní prvky s výrazně ženskými siluetami, a tvoří tak hravou a dobře nositelnou extravaganci. V kolekci jsou například kusy s velkoformátovými autorskými digitálními tisky – mikiny, topy a šaty, jež zdobí ornament z drahých kamenů, květin a mystických zvířat. Jeho segment pak prochází řadou dál jako výšivka na topech, tričkách a vestách. Zoufat si ovšem nemusejí ani muži – premiérově je totiž kolekce doplněna řadou tří pánských outfitů.

Mikiny zdobí velkoformátový tisk, který studio Chatty připravilo speciálně pro tuto kolekci. Disquiet Collection můžete koupit v pražském showroomu Chatty v Haštalské ulici č. 1.

A rozhodně se můžeme těšit na další projekty. Radka a Anna momentálně připravují například outfit na Karlovarský festival pro tvář značky Marthu Issovou, kostýmy pro nové taneční představení Václava Kuneše, které bude uvedené na podzim na Nové scéně Národního divadla, a zároveň již pracují na nové kolekci podzim/zima 2013/14, která bude mít premiéru na podzimním Prague Fashion Weekendu.