Chevrolet Bolt dostane evropské dvojče. Jmenuje se Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e
Opel Ampera-e
2
Fotogalerie
Začátkem ledna Chevrolet oznámil příchod nového elektrického modelu Bolt, který má být prostornější a levnější alternativou k BMW i3. Jak se dalo dopředu očekávat, tento model se podívá i do Evropy, kde se bude prodávat coby Opel Ampera-e.

Opel to oznámil v krátké tiskové zprávě a zveřejnil také první dva obrázky. Půjde o pětimístný a pětidveřový automobil, který slibuje velmi dlouhý dojezd. Další konkrétní věci automobilka ale nesdělila a ani nepotvrdila případnou premiéru na autosalonu v Ženevě.

Pro technické informace si ale můžeme odskočit k sourozeneckému Chevroletu. Ten nabízí rozvor náprav 2601 mm, objem zavazadelníku 479 litrů a dojezd 320 km. Je velmi pravděpodobné, že na tom Opel bude velmi podobně, stejně jako je prakticky jisté, že Opel ukáže elektrickou novinku v Ženevě. Na další podrobnosti si ovšem musíme ještě chvíli počkat.

Z tiskové zprávy stojí za zmínku ještě jedna věc. Opel má v plánu gigantickou modelovou ofenzívu, v rámci které chce během nadcházejících čtyř let představit 29 nových modelů.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz