Chystám se dobýt Evropu

Úřadující světová šampionka, kickboxerka Tereza Martínková z Bolešin, touží také po domácím titulu.

Přemožitelku nenašla v závodě světového poháru v Maďarsku kickboxerka klubu CHB Gym Klatovy Tereza Martínková. „Nebylo to jednoduché, hlavně finále bylo náročné. Naštěstí ale maďarská soupeřka ve třetím kole fyzicky odpadla,“ připomíná šestnáctiletá úřadující mistryně světa, která v Maďarsku kralovala těžké konkurenci bojovnic v kategorii juniorek do pětašedesáti kilogramů.

Svou vynikající formu už ale potvrdila před tím na dvou turnajích. V Rakousku, kde reprezentovala Českou republiku při mezinárodním Austrian Classic, v disciplíně lighcontact mezi juniorkami do šedesáti kilogramů vybojovala bronz. Stříbro brala pak na republikovém šampionátu v hmotnostní kategorii do pětašedesáti kilogramů. „Zase. Chtěla bych ho alespoň jednou vyhrát, už čtyřikrát jsem byla na republice jen druhá,“ sní o domácím zlatu bojovnice z Bolešin, která má v plánu také obhájit titul mistryně světa. Obhajoba ji čeká ale až příští rok. Aktuálnější je teď evropský šampionát, který hostí Poreč v Chorvatsku už letos v září.

„Začínám se už připravovat, hlavně musím zamakat na fyzičce,“ ví Tereza Martínková a obrací oči v sloup při vzpomínce na kilometry, které bude muset při tréninku naběhat. „Ale nedá se nic dělat, bez toho to prostě nejde,“ je jasné kickboxerce, jejíž nejsilnější zbraní v ringu jsou nohy. „Kopy mi jdou,“ potvrzuje svěřenka trenéra Romana Brandnera.

„Hodně mi pomáhá také můj tatínek Miloš, který je vedoucím našeho týmu,“ upřesňuje Tereza Martínková, jejíž připravenost na Evropu prověří mezinárodní klání v Praze Czech Open. Sto pětasedmdesát centimetrů vysoké studentce klatovského gymnázia ke zmiňovaným úspěchům pomáhá i její obdivuhodná všestrannost. Tu si vypěstovala nejen ve sportovní gymnastice, v níž patřila řadu let k nejlepším závodnicím Klatovska, ale také ve fotbale, který je jejím dalším oblíbeným sportem. „Ráda také lyžuji a plavu,“ dodává.