Čistý vzduch i kvalitní smích přejí čtenářům Sedmičky osobnosti

Sedmička oslovila ostravské osobnosti. Ty se svěřují, co pro ně znamenají Vánoce a jak je tráví. Podělily se také o přání pro čtenáře Sedmičky.

Lucie Hlavenková, kapitánka FCB Své nejkrásnější Vánoce jsem prožila nejspíš v roce 2000. Tehdy se narodila má mladší sestra Nikol a Štědrý den jsme slavili všichni společně. Pro Nikol to byly vůbec první Vánoce, pro nás zase první Vánoce s ní. Nejraději mám na Vánocích ten klid, pohodu a pohádky v televizi. Rozhodně v těch dnech nemyslím na fotbal, všechny fotbalové myšlenky jdou stranou.
Sedmičky vzkazuji, že nejdůležitější je zdraví a pak v této uspěchané době ohleduplnost k jiným lidem. A mám také novoroční přání pro hráče Baníku. Moc bych jim přála, ať se jim pod novým trenérem Karolem Markem daří a postoupí v tabulce co možná nejvýš. Tam přece patří. Věřím tomu, že se zlepší. Vždyť přece nejsou vůbec špatní, fotbal hrát umějí.

Věra Špinarová, zpěvačka Mé nejlepší Vánoce? Určitě v dětství. Tehdy jsme spolu s bráchou dostali jedinečný dárek. Policejní baterku. Nevím, jestli ji ještě pamatujete, ale pomocí červené, zelené a modré slídy se dala měnit barva jejího světla. Prostě bomba. Svítili jsme těma baterkama tehdy snad pořád. Byli jsme úplně unešení. K povedeným Vánocům podle mého názoru patří jednoznačně sníh. Prostě pěkné Vánoce musí být především se sněhem. Bohužel, někdy počasí o Vánocích připomíná spíše Velikonoce. Mrzí mne, že se z Vánoc stává stále více konzumní záležitost. Lidé bloudí všemi těmi supermarkety, do kterých y mne v tomto období nikdo nedostal.
Ostravanům a čtenářům Sedmičky přeji hlavně zdraví. Ať se jim daří a ať je všechno v pohodě.

Martin Lank, policista Nejkrásnější Vánoce jsem prožíval v dětství. Když mi bylo tak kolem osmi let, to byla pro mě jako pro dítě doma ta nejhezčí atmosféra. Kolem vánočního stromečku a štědrovečerní večeře se sešla úplně celá rodina. Jestli byl pro mě nějaký dárek nejkrásnější, pak to, že tak můžeme být všichni takto spolu. Proto mám rád i ty současné Vánoce. Slavíme je jako za mého dětství. Jsme v jednom velkém rodinném kruhu, a to je pro mě to nejkrásnější. Mám ještě obě babičky i dědy, takže se nás sejde opravdu hodně. Líbí se mi, že se všichni alespoň jednou za rok zastaví a nejsou uspěchaní, jako obvykle. Ostravanům i čtenářům Sedmičky přeji, aby hlavně k sobě nebyli lidé lhostejní. A ať si na sebe udělají alespoň chvíli čas. To je podle mého názoru to úplně nejdůležitější.

Michal Kavalčík, herec a zpěvák Tuš pro Rudu sou všecky Vanoce fajne, bo konečně vidi rodiče a všecky ostatni z rodiny a mužou byt spolu po dluhem roce. Sedi pak všici u stolu a těši se na rybi fajnou polivku, coumi mama nejlepe po babičce, a kapra a všecko, co k temu patři a pak ty darky… letos to vidim na kamion lahvaču od našich. O Vanocach se dycky těšim na to zlate prase a furt chodim do teho okna a vyhližim a nežeru od rana někdy i tyden předem, ale jaksik jsem tu sviňu furt neviděl. Ale letossem si ju pro jistotu vytiskl a nalepim ju na okno a budu řvát na cely barak, že sem ho viděl. Čtenařum Sedmičky v Ostravě a taky všem Ostravanum přeju hlavně hodně kvalitni darky a žadny ten PANČ na všecky strany, kery se tu včil jaksik rozmohl. Aby to pak lidi na novy rok zase nevraceli… A jasne, že přeju i kvalitni darky i kvalitni zdravi kurde a hlavne kvalitni smich a srandu do života, a nejen na Vanoce, ale i po cely dalši rok.

Jiří Sedláček, herec Těžko za svůj život vyberu jedny Vánoce, které byly nejhezčí. Vždy mě silně zasahovala atmosféra Vánoc. Doma vše nádherně vonělo, maminka pekla, tatínek se strojil do bílé košile a my s bratrem čekali, co dostaneme od Ježíška. Dokázal překvapit, třeba opravdovými angličáky nebo foťákem. Vzpomínám také na svoji první kytaru. I tu jsem poprvé uviděl na Štědrý večer.
Dnes Vánoce připravujeme vlastně tak trochu naopak. My jako rodiče se snažíme dětem vytvořit co nejkrásnější Vánoce. Moc doufám, že se nám to alespoň zčásti daří.
Ostravanům a čtenářům Sedmičky přeji hlavně čistý vzduch. Věřte, že jako silný astmatik vím, o čem mluvím. Jsem ostravský patriot a velice bych nerad, aby nás naše město vypudilo třeba někam zpátky do hor.

Patricia Janečková, zpěvačka Každý rok se na Vánoce moc těším a vždycky si je užívám. Naše rodina má kořeny na Slovensku, a tak si ještě před polévkou dáváme opékance, typickou slovenskou dobrotu z kynutého těsta, děláme je s medem a mákem. Pak večeříme candáta s bramborovým salátem. Na stole nesmějí chybět perníčky.
Na Vánocích mám ráda úplně všecko. Že venku sněží a já jsem v teple doma, voní tam perníčky, hrajou koledy, zdobíme stromek. Tentokrát jsem nestihla napsat Ježíškovi, vůbec nevím, co pod stromkem bude, ale každoročně dáváme dárek taky fence Bini. I letos dostane nějakou dobrotu. Přeju všem Ostravanům veselé Vánoce a ať jsou v roce 2011 šťastní. A ať si v něm stejně jako já hodně zpívají. I když to třeba neumějí. Prostě jen tak pro radost.

Petr Čolas, ředitel zoo Nejhezčí Vánoce jsem zažíval v dětství, kdy jsem se těšil jako každé dítě na dárečky. Ale na Vánoce s mými dvěma syny vzpomínám snad ještě raději, člověk má největší radost z nadšení dětí. Teď, když jsou už synové dospělí, si nejvíce vážím toho, že se schází celá rodina na první svátek vánoční, užíváme si pohodu… Štědrý den většinou trávím, jak jinak, v zoologické zahradě a mám radost, že i v tento den se najdou lidé, kteří si udělají čas na klidnou procházku po nádherně zasněžené zoo.
Čtenářům Sedmičky přeji hlavně pevné zdraví a taky, aby pro sebe a kolem sebe raději nehromadili zbytečný majetek, ale aby měli možnost co nejvíc cestovat. Už jen proto, že by pak záhy zjistili, že se vlastně narodili do jedné z nejšťastnějších zemí na světě, a že si nežijí vůbec tak špatně.