City Center České Budějovice změnilo majitele

Německý investiční fond Hannover Leasing prodal nemovitost City Center České Budějovice, kterou zakoupil v roce 2008. Jde o kancelářský objekt prvotřídní kvality v centru města. Jméno kupujícího a finanční údaje o transakci nebudou zveřejněny, uvedla společnost Cushman & Wakefield (C&W), která obchod zprostředkovala.

„Na trhu špičkových nemovitostí v České republice došlo v průběhu roku 2011 k zásadnímu zlepšení z hlediska transakční aktivity. Jedná se o první letošní velkou investiční transakci v ČR a my jsme přesvědčeni, že jde pouze o začátek úspěšného roku,“ říká partnerka a členka investičního oddělení C&W Karolína Matoušková. City Center České Budějovice nabízí zhruba 21 000 čtverečních metrů kvalitních kancelářských a maloobchodních prostor na osmi podlažích a 137 parkovacích míst. Kancelářská část je plně pronajata a slouží jako česká centrála společnosti E.ON (čtvrtá největší energetická firma v Evropě s 27 miliony zákazníků na celém kontinentu), nákupní pasáž pak obsadili různí nájemci, mezi nimi například banka a fitness centrum.

„Velmi nás těší, že jsme tuto transakci mohli s pomocí našich realitních konzultantů ze společnosti Cushman & Wakefield i právních poradců z firmy Clifford Chance uskutečnit. Celá transakce proběhla v relativně krátké době a s jejím výsledkem jsme velmi spokojeni,“ dodává viceprezident a ředitel divize International Real Estate fondu Hannover Leasing Laurent Rucker.

Hannover Leasing je jedním z předních poskytovatelů hmotného investičního majetku v Německu. K akcionářům patří Landesbank Hessen-Thüringen (44,79 %), Hessisch-Thüringische Sparkassen-Beteiligungsgesellschaft (35 %) a akcionáři, kteří fond založili a řídí (20,21 %). Společnost připravuje projekty strukturovaného financování, uzavřené investiční fondy a další investiční nástroje pro soukromé i institucionální investory. Zaměřuje se především do oborů nemovitostí v Německu i mimo ně, a také na letectví, lodní průmysl a obnovitelné energie. Upisovateli fondů Hannover Leasing se dosud stalo přes 62 500 investorů, kteří investovali celkem devět miliard eur. Celková investiční výše aktiv ve správě Hannover Leasing činí zhruba 15,8 miliardy eur.