Classic 7 Business Park se rozrůstá

Developer AFI Europe Czech Republic s.r.o. zahajuje druhou ze čtyř fází výstavby kancelářského projektu Classic 7 Business Park v pražských Holešovicích. Nová budova nabídne přes 11 tisíc metrů čtverečních plochy a její dokončení je plánováno ve 3. čtvrtletí roku 2012. Generálním dodavatelem stavby je společnost IMOS Brno. Za návrhem architektury projektu stojí stejně jako u první fáze CMC architects.

Classic 7 Business Park v Praze 7 - Holešovicích je unikátním kancelářským objektem třídy A, kde se doslova prolíná historie a současnost. Projekt byl rozdělen do čtyř fází. První fáze zahrnující tři budovy vznikla přeměnou původních industriálních budov holešovického parního mlýna na kancelářské prostory. Tato etapa zahrnovala dva památkově chráněné objekty a moderní vestavbu - most, který propojuje obě původní budovy mlýna. Hlavní myšlenkou projektu bylo skloubit industriální architekturu z počátku 20. století s nejnovějšími technologiemi a vytvořit výjimečný a nadčasový prostor.

První etapa byla dokončena v roce 2008 a nabízí více než 18 tisíc metrů čtverečních plochy, 60 podzemních a 168 nadzemních parkovacích míst. Všechny budovy mají flexibilně dělitelné a moderně vybavené kancelářské prostory. V současné době dosáhl pronájem kanceláří vice než 80 procent a mezi nejvýznamnější nájemce patří např. ESET Software, HBO nebo Centrum Holdings.

„Projekt druhé fáze získal veškerá potřebná povolení, takže zahájení stavby již nic nebrání. Stavět začneme v první polovině června toho roku a podle našich plánů bude stavba hotova během třetího čtvrtletí roku 2012,“ uvedl Doron Klein, generální ředitel AFI Europe Czech Republic s.r.o.