ČSA daly svému boeingu kabát SkyTeamu

Boeing 737-500 ČSA v barvách SkyTeamu

Boeing 737-500 ČSA v barvách SkyTeamu Zdroj: CSA

Boeing ČSA v barvách SkyTeamu
Boeing ČSA v barvách SkyTeamu
V barvách SkyTeamu už několik let létá menší ATR 42
V barvách SkyTeamu už několik let létá menší ATR 42
V barvách SkyTeamu už několik let létá menší ATR 42
6
Fotogalerie
Dnes krátce po poledni přistálo na letišti Praha-Ruzyně letadlo Boeing 737-500 Českých aerolinií imatrikulace OK-XGE v barvách aliance SkyTeam, jejímž členem jsou také České aerolinie. Jde o první proudové letadlo, které České aerolinie mají v tzv. livery SkyTeamu. Letadlo v nových barvách bude hned v pátek ráno nasazeno na první let do Frankfurtu.

Dopravci sdružení v alianci SkyTeam se dohodli, že do konce roku 2013 bude mít každá členská letecká společnost 2 % flotily v barvách aliance a do konce roku 2014 o procento více. České aerolinie tuto podmínku právě splnily. Od dnešního dne má společnost tedy celkem dva letouny v barvách aliance SkyTeam – Boeing 737-500 imatrikulace OK-XGE a ATR42 s kódem OK-JFL, který se do barev SkyTeamu převlékl před třemi lety, 18. května 2009.

Volba přelakování do livery SkyTeam padla na letadlo OK-XGE, u kterého byla plánovaná pravidelná celková obnova laku po komplexní revizi letounu nazývané D-Check. Přelakování letounu bylo opět provedeno v České republice, v ostravské lakovně irské společnosti Eirtech Aviation Ltd.

Tento týden se aliance SkyTeam rozrostla o dalšího, již šestnáctého člena – vlajkového dopravce Saudské Arábie, společnost Saudia.