Cybertruck má konkurenci. Přichází tisícikoňový Hummer s elektrickým pohonem

Nový Hummer

Nový Hummer Zdroj: via Youtube.com

Hummer H1
Hummer H1
Hummer H1
Hummer H1
Hummer H1
15
Fotogalerie

Americká automobilka General Motors obnovila plány na stvoření plně elektrického Hummeru. Masivní SUV má pohánět tisíc koňských sil a do výroby by se mělo dostat v roce 2021. Automobilka vůz již oficiálně představila v krátkém videu.

Pohon na všechny čtyři kola, výkon tisíc koní, dechberoucích 15 600 Nm točivého momentu a zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině za zhruba tři vteřiny. Hummer by se měl začít vyrábět v příštím roce pod značkou GMC. 

V prvním videu, které automobilka zveřejnila, je možné vidět přední masku automobilu. Ta působí tak, že vzhledově naváže na své starší předchůdce. Novinkou je pás LED světlometů, který zvýrazní logo Hummer.

Legendární automobil přichází na trh v době, kdy se chystá celá řada elektrických pick-upů. Vedle zřejmě největší konkurence v podobě Tesly Cybertruck se bude muset nový Hummer vypořádat například s Fordem F-150 Electric, Rivianem R1T, Bollingerem B2 nebo Lordstownem Endurance.

Oficiální představení nového Hummeru se plánuje na 20. května, do prodeje má tento elektrický pick-up zamířit na podzim roku 2021. Elektrický Hummer se bude vyrábět v továrně na elektromobily v Detroitu, patříci automobilce General Motors. Tato továrna je vůbec první takovou v majetku slavné automobilky.

Podívejte se na první video nového Hummeru: