CZC zvýšil tržby o třetinu. Nejvíc rostou prodeje nositelné elektroniky

Josef Matějka, majitel CZC.cz

Josef Matějka, majitel CZC.cz Zdroj: E15/Michael Tomes

Internetový obchod s elektronikou CZC.cz zvýšil v letošním prvním pololetí tržby o 30 procent na 1,227 miliardy korun. Největší podíl na růstu měly prodané chytré mobilní telefony a notebooky.

Loni tržby společnosti s 222 zaměstnanci vzrostly zhruba o 40 procent na 2,4 miliardy korun. Prodejce také zvýšil zisk z 1,9 na 18,7 milionu korun, vyplývá z výroční zprávy CZC.

„Zatímco mobilní telefony a notebooky zůstaly z hlediska tržeb na prvních dvou místech, na pomyslnou třetí příčku se v první polovině letošního roku probojovaly televize,“ uvedl obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský. Čtvrtá a pátá příčka patří tabletům a grafickým kartám.

Nejvýrazněji se růst tržeb projevil v kategorii nositelné elektroniky. „Tržby z prodejů nositelné elektroniky v prvních šesti měsících meziročně vzrostly o 218 procent. Cena těchto produktů přitom paradoxně spíše roste, protože výrobci uvádějí na trh čím dál tím vyspělejší modely,“ dodal ředitel.

Nejúspěšnějším měsícem první poloviny roku se z hlediska tržeb stal leden, který se nesl v duchu povánočních výprodejů. Velké popularitě se v CZC.cz i nadále těší osobní bezplatné odběry, které v prvních šesti měsících roku 2015 využilo 83 procent zákazníků.

CZC.cz patří mezi velké prodejce elektroniky v Česku spolu s Alza.cz, Mall.cz, Datart, Electro World, Mironet, Euronics, Planeo Elektro, Okay a dalšími.

Josef Matějka: Největší alchymie e-shopů je správný sklad