CZECHOSLOVAK GROUP podporuje mimopracovní aktivity svých zaměstnanců

Zdroj: CSG

3
Fotogalerie

Skupina CZECHOSLOVAK GROUP dlouhodobě finančně podporuje celou řadu významných projektů a akcí. Nezapomíná ale ani na své zaměstnance. Kromě běžných benefitů nabízí v projektu Sponzoring zaměstnanců prostředky pro realizaci jejich nápadů. Žadatel může získat až dvacet tisíc korun, celkem se již vyplacená částka blíží milionu korun.

S podporou zaměstnaneckých aktivit přišel v roce 2017 majitel skupiny Michal Strnad. Žádosti o podporu svých aktivit posílají zaměstnanci úseku lidských zdrojů, konečné slovo při výběru úspěšných projektů má ale sám majitel. Úspěšní žadatelé za získané prostředky koupili například vzdělávací materiály a pomůcky, sportovní potřeby i zdravotnické pomůcky.

Sponzoring zaměstnanců byl spuštěn na jaře roku 2017. Všichni zaměstnanci společností holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se od té doby mohou přihlásit se svou žádostí o sponzoring až do výše 20.000 korun. Vedení nyní rozdává každé čtvrtletí až 100.000 korun. Za dva roky fungování už holding registroval 223 žádostí, 66 z nich bylo úspěšných.

Pro získání podpory se očekává zapojení zaměstnance do mimopracovních aktivit a podíl na jejich realizaci. Šanci mají ale i ti, kteří shání peníze pro dobročinné účely. Široká škála možností umožňuje zapojení co nejrozmanitějších projektů. Michal Strnad objasňuje, že pro získání peněz nehraje roli, jestli jdou peníze spolku či jednotlivci: „Velmi si vážíme toho, že naši zaměstnanci ve svém volném čase přispívají společnosti a svému okolí. Proto podporujeme činnosti, které se nám zdají smysluplné, nabízí přidanou hodnotu a v neposlední řadě přinášejí lidem radost.“

Peníze pomohly dobrovolným hasičům i nevidomým

Poslední vlna žádostí byla vyhodnocena letos v červenci. Rok 2019 přinesl spoustu zajímavých žádostí o sponzorský dar neziskovým organizacím a sportovním oddílům. „Velmi nás potěšila solidarita mezi zaměstnanci – chodí nám i takové žádosti, díky kterým touto cestou pomůžeme těm, kteří to doopravdy potřebují. Jednu z takových žádostí nám zaslal pan Ondřej Pečený, zaměstnanec CSG, na uspořádání bowlingového turnaje s kolegy. Výtěžek z turnaje půjde na zdravotní výlohy kolegy, který loni utrpěl vážnou mozkovou příhodu,“ popisuje personalistka Štěpána Šulcová.

Mezi dalšími úspěšnými žadateli byl také Tomáš Kubala ze společnosti TATRA TRUCKS, člen dobrovolných hasičů v Nové Vsi, který usiloval o finanční příspěvek na novou soutěžní stříkačku. Dále uspěl například Leoš Seidl, který pomáhá zrakově postiženým lidem. Finanční obnos použije pro nákup kompenzačních pomůcek, díky kterým bude moci nevidomým ještě více pomáhat. Zbylé peníze putovaly na podporu celé řady sportovních projektů, například horolezeckému klubu do Chrudimi, mažoretkám Violkám na nové dresy, či šternberskému florbalovému oddílu. Děti na pionýrském táboře v Čáslavi budou mít díky obdrženým financím na stanech nové stanové plachty.

Tradice je budoucnost

O atraktivní projekty nebylo nouze ani v předchozích čtvrtletích. Za zmínku stojí například závod Překážkáč či hudební festival Čwachták Fest v Třemošnici. Závod Překážkáč se vyznačuje hlavně svou náročností. Soutěžící nepoměřovali jen své běžecké schopnosti ale i další dovednosti, neboť nejtěžším úkolem bylo zdolat všechny překážky. Hudební festival je zase důkazem, že podporu může získat i relativně zavedená kulturní událost. Ne náhodou se holding opírá o heslo „Tradice je budoucnost: Celek je mnohem více než pouhý součet jeho částí.“

Pro skupinu CZECHOSLOVAK GROUP pracuje přes 8000 zaměstnanců, proto je velmi pestré i spektrum žádostí. Kromě již zmíněných sportovních či kulturních aktivit tak například uspěla žádost o podporu útulku opuštěných koček. Podpory se dočkala též celá řada charitativních projektů.

CZECHOSLOVAK GROUP prostřednictvím projektu Sponzoring zaměstnanců dává svým pracovníkům vědět, že si je vědom jejich nasazení v práci, ale také mimo ni. Chce jim jejich úsilí zpříjemnit a vést je k tomu, aby ve své pomoci druhým pokračovali. O vypsání každého kola zaměstnance informuje, stejně jako v interních dokumentech každé čtvrtletí vyhlásí ty zaměstnance, jejichž projekty podporu získaly. Zároveň skupina věří, že svým přístupem motivuje k podobným krokům i další významné české zaměstnavatele.