D1: Jeden mrtvý, dva zranění a kolaps dopravy

Řidič kamionu neubrzdil tahač před kolonou. Narazil do stojících aut a jednoho člověka zabil.

Tragická nehoda paralyzovala na tři hodiny nejfrekventovanější dopravní tepnu v Česku.

Na 194. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov narazil kamion do kolony stojících aut. Podle prvních informací policie je na místě neštěstí jeden mrtvý a dva zranění.

Havárie se stala na důležité dopravní křižovatce, kde se dálnice D1 kříží s rychlostní silnicí R52. Ta je kvůli opravám svedená do jednoho jízdního pruhu. Kolony se tak začínají tvořit už i v centru Brna, kudy vede objízdná trasa.

„Město je tak ucpané, že se tam těžko dostávali i záchranáři,“ přiblížil situaci v místě nehody brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle aktuálních informací Zelené vlny dosahuje kolona až k 187. kilometru. Měří tedy sedm kilometrů. Řidiči by tedy měli z dálnice sjet už na 178. kilometru u Ostrovačic na Brněnsku.

Krátce po půl druhé odpoledne se podařilo záchranářům následky tragické nehody odstranit. „Zdá se, že do půl hodiny bude dálnice opět průjezdná,“ potvrdil Sedmičce jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Druhý den dlouhých kolon

Komplikovaná dopravní situace, která se dá srovnat s kolapsem, sužovala řidiče i včera. Tedy první pracovní den po čtyřdenním volnu.

Na dálnici D2 uzavřeli silničáři kvůli opravám u nákupního centra Olympia jeden jízdní pruh a kolony se začali tvořit už na sjezdu na břeclavskou dálnici. Na D1 dosáhly kolony dokonce devíti kilometrů.