Další unikát od Festky. Model Samurai plný draků za skoro milion míří do Kostariky

Festka Scalatore Samurai

Festka Scalatore Samurai Zdroj: Festka

Festka Scalatore Samurai
Festka Scalatore Samurai
Festka Scalatore Samurai
Festka Scalatore Samurai
Festka Scalatore Samurai
50
Fotogalerie

Karbonový originál na míru budoucího majitele s ruční dekorací od ilustrátora Michala Bačáka je dalším přírůstkem v portfoliu pražského výrobce kol Festka. Model z nejvyšší možné kategorie, jakou tato značka nabízí, a který v tomto konkrétním provedení je nejspíš nejdražším a nejexkluzivnějším kusem na světě (aspoň to tvrdí sama firma), vznikal devět měsíců. Podívejte se na jeho detaily. 

Jde o druhou podobnou spolupráci Bačáka a Festky, první Spectre Porcelain znázorňoval motivy asijské keramiky. Design modelu s názvem Scalatore Samurai zobrazuje mytologické draky. Bačák pravidelně spolupracuje i s dalšími značkami na jejich produktech. Jednou z jeho posledních prací je grafika pro francouzský módní dům Hermès, s vizuální identitou pomáhal ale i jiným českým značkám včetně třeba značky oblečení Pietro Filipi, sklárny Bomma nebo s provozovateli prostoru v pražském Karlíně Přístav 18600. 

„Rámy na této úrovni jsou skutečnými uměleckými díly. Vyžadují bezkonkurenční mistrovství a přesnost provedení v lakovně,“ říká Michael Moureček, spoluzakladatel firmy Festka. Nejde jen o tuto nadstavbu. Váha celého kola je 6,9 kilogramů, elektricky ovládané řazení a hydraulické brzdy jsou od italského výrobce Campagnolo, karbonová kola od značky Lightweight, sedlovka od firmy Schmolke a karbonový cockpit, řídítka a představec THM pocházejí od několika německých výrobců, pneumatiky dodal český výrobce Tufo. Kromě rámové sady je graficky upravený také představec a sedlo.

Cena? Tým Festky nechce být konkrétní, uvádí ale, že jde o rozpětí 750 tisíc až milion korun. Jeho cílová destinace? Kostarika, kde si ho nový majitel, sběratel a vášnivý cyklista Mitchell Waserstein, objednal.