Další využití bitcoinu: platit kryptoměnou lze nově také v Alze

Bitcoinmat v Alze

Bitcoinmat v Alze Zdroj: Alza

Internetový obchod Alza svým zákazníkům nově umožňuje platit za nákupy v bitcoinech. Své kamenné provozovny v Praze a Bratislavě už vybavil příslušnými automaty.



Platby kryptoměnou Alza rovněž umožní ve všech lokálních verzích svých e-shopů, tedy alza.cz, alza.sk, alza.de, alza.at, alza.co.uk a alzashop.com. Centrální showroomy v Praze a Bratislavě jsou navíc od nynějška vybaveny směnnými automaty, ve kterých mohou zájemci nakoupit kryptoměnu za koruny či eura a naopak. 

„Zavedením obchodování v bitcoinech jdeme vstříc rostoucí oblibě této formy placení a potenciálu nové technologie. Praha je již dnes jedním z nejdůležitějších středisek Bitcoinu v Evropě,“ uvedl Jan Sadílek, vedoucí oddělení internetového marketingu Alza.cz.

Firma ale připravuje akceptaci i dalších měn jako jsou například Litecoin nebo Ethereum. Platby virtuální měnou obecně bývají relativně rychlé a jednoduché, s nízkými transakčními náklady. Dalším důvodem popularity plateb v bitcoinech je podle Alzy možnost platit online i za situace, kdy zákazník nemá bankovní účet nebo platební kartu.

Nejen za elektroniku lze platit bitcoiny. Podívejte se, jak probíhá nákup sendviče:

Video placeholde

platba bitcoiny • e15