DC Design Avanti: supersport za rozumné peníze

DC Design Avanti

DC Design Avanti Zdroj: Autorevue.cz

Indická společnost DC Design představila svůj koncept supersportovního vozu za 1 127 tisíc korun.

Stejným tempem, s jakým v posledních letech velkosériové evropské automobilky opouštějí kategorie čistě sportovních modelů, rostou snahy společností z rozvojových zemí nahradit uvolněná místa. Zářným příkladem se stává indický projekt DC Design Avanti, jehož název jednoznačně odkazuje na legendární americký sportovní automobil Studebaker Avanti.

O přípravách stroje DC Design Avanti jsme vás informovali již v úterý, kdy jsme vám ukázali také první snímek, zahalený ještě rouškou tajemství. Pod jeho kapotou se má zprvu objevit přeplňovaný čtyřválec Ford s výkonem 268 koní (197 kW) a později také šestiválec Honda o výkonu 406 koní (298 kW).

Novodobé Avanti má ve své standardní verzi vážit 1 560 kg a v kombinaci s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou prý zrychlí z 0 na 100 km/h za méně než 7 s. Skelet karoserie je z hliníkových slitin a povrchové díly z uhlíkových kompozitů, motory mají být připravovány ve Velké Británii a ke konečné montáži dopravovány do továrny DC Designu Talegaon v Pune.

I přes moderní a agresivní vzhled a slušné jízdní výkony má být cena tohoto indického supersportu poměrně rozumná, v přepočtu by měla začínat na 1 127 000 Kč. DC Design hodlá zprvu vyrábět 200 vozů ročně a v případě většího zájmu produkci navýšit na 2 000 aut. Zvláštní, ještě před několika dny DC Design sliboval 300, resp. tři tisíce vozů…