Dejmal: Z podzimu jsem měl strach

První polovina sezony karlovarských fotbalistů byla stejně šedá jako podzim.

Fotbalisté 1. FC Karlovy Vary mají za sebou sedmnáct podzimních zápasů České fotbalové ligy. Nasbírali v nich čtyřiadvacet bodů za šest vítězství, stejný počet remíz a pět porážek.
To ve vyrovnané tabulce značí osmé místo se stejným ziskem jako další čtyři týmy. „Chybí mi tři body ke spokojenosti,“ říká karlovarský trenér Jindřich Dejmal.
V létě se do Karlových Varů vrátil po dvou letech. „Když jsem mužstvo přebíral, měl jsem z toho po všech testech strach. Hlavně z toho, že kádr je na třetí ligu nedostatečný a úzký. Po zraněních a disciplinárních trestech se to přesně potvrdilo,“ říká trenér Karlových Varů.
Los nachystal hráčům 1. FC Karlovy Vary v úvodu soutěže těžkou prověrku v podobě samých rezerv ligových celků. Vyšli z ní se ctí. A pak přišla další těžká zkouška. Pohárový duel s pražskou Slavií odehráli výtečně. Smolně prohrály Karlovy Vary až na penalty. „Potom jsme začali předvádět fotbal, který se lidem mohl líbit a nějaké body jsme udělali,“ míní trenér 1. FC Karlovy Vary.

Podzimní odchody

Už tak úzký kádr oslabí návraty Vůjtěcha s Blažkem do Sokolova, hostování v Karlových Varech měli pouze na podzim. „Se Sokolovem máme dobré vztahy. Pokud by se tito dva hráči nevrátili, půjčí nám jiné,“ říká Dejmal.
Sám si však myslí, že Vůjtěcha s Blažkem se do Karlových Varů vrátí. „Béčko v Sokolově je pro ně málo a druhá liga? Při tom kádru, který tam mají, je v tuhle chvíli pro ně asi nedostižná. Když tam zůstanou, řeknu si, i ty Karlovy Vary jim trochu pomohly, a když tam nezůstanou, rádi je opět přivítáme,“ hlásí Dejmal.
Ještě týden po posledním zápase v České fotbalové lize hráči Karlových Varů trénují. Po volném prosinci zahájí přípravu sedmého ledna. „Aby přestávka nebyla tak dlouhá,“ vysvětluje karlovarský kouč.
Kromě pěti duelů turnaje na Vyšehradě, plus zápasu o umístění, sehrají Karlovy Vary už jen přípravný duel s Tachovem. „Když se k tomu hodně trénuje a bude také soustředění, je na dva měsíce sedm zápasů tak akorát. Praxí mám potvrzená slova ze školy: vrcholná forma mužstva vydrží maximálně deset týdnů, potom už je to o vůli,“ říká Dejmal.
Pro karlovarského trenéra také stále platí zásada: deset dní před začátkem soutěže musí hráči vydržet bez zápasu. „S Tachovem se hraje předposlední středu před začátkem soutěže.“ dodává trenér 1. FC Karlovy Vary.