Dejte si víno, žádal muž s pistolí v ruce

Opilý muž ohrožoval majitele bytu z Nového Jičína. Policie ho zatkla.

Opilý muž vystrašil majitele bytu z Nového Jičína. Chtěl, aby s ním pili krabicové víno. Když ho odmítli, dožadoval se toho s pistolí v ruce.
„Útočník přišel v pondělí odpoledne před dům svých známých. Z batohu vytáhl pistoli a mířil s ní na majitele bytu stojícího na balkonu,“ popisoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.
Majitel bytu z balkonu utekl. Muž s pistolí ale přišel až ke dveřím bytu a dožadoval se vstupu. „Bouchal na dveře a zvonil. Když jsme mu otevřeli, oběma nám vyhrožoval, že nás zabije,“ popisovala žena, která se dívala do hlavně pistole.
Policejní mluvčí uvedl, že útočník dokonce z pistole vystřelil. Nikomu se ale nic nestalo. Ukázalo se, že šlo naštěstí jen o plynovou zbraň.
Policistům se podařilo jednačtyřicetiletého útočníka rychle zatknout. Našli i jeho zbraň. „Při prohlídce místa činu ji policisté našli schovanou v hydrantu ve čtvrtém patře domu, jehož obyvatele ohrožoval,“ uvedl policista Gřes. Muž je podezřelý z výtržnictví a vyhrožování. „Sdělili jsme mu obvinění. Vyšetřování vedeme na svobodě. Hrozí mu až tři roky vězení,“ informoval mluvčí policie Petr Gřes.