Dokořán. Přípravy jsou v plném proudu

Festival Dokořán se stává karvinským fenoménem. Na letošním ročníku si návštěvníci užijí Mňágy a Žďorp nebo Skyline. Přibude i workshopů.

Čtenáři Sedmičky zvolili loňský ročník festivalu Dokořán za největší kulturní událost roku 2009. Diváci se mohou těšit i na tento rok. Park Boženy Němcové se v polovině srpna opět promění v arénu plnou hudby, filmů a speciálních workshopů.
„Letos na Dokořánu vystoupí legendární Mňága a Žďorp, taneční špička Skyline, oblíbenci české worldmusic Traband, kteří se letos zaměřují spíše tanečně, veskrze pozitivní a originální slovenská kapela Puding Paní Elvisovej a další,“ informuje organizátor Daniel Cieślar.
Program organizátoři rozdělili do tří dnů. Čtvrtek bude opět patřit regionálním kapelám. „Pro vysoký zájem bude výběr pečlivější. Začátkem července se uskuteční dva soutěžní koncerty, zřejmě na náměstí, kde bude porota a návštěvníci hlasovat. Čtvrtek na Dokořánu obsadí asi deset nejlepších,“ upřesňuje Cieślar. Dokořán je festival, který závisí na kvalitní práci dobrovolníků. „Jsme na ně patřičně hrdí. Určitě se zaměříme na kvalitu dobrovolníků a na to, aby se více zapojili také do dlouhodobých příprav. Přivítáme každou pomocnou, ale také zodpovědnou ruku,“ říká Cieślar.
Své připomínky a náměty mohou lidé psát na festivalový web. „Kromě tipů na kapely lidé také hodnotí samotný festival a z toho chceme čerpat v dalších letech. Slova chvály nás vždy povzbudí,“ dodává Lucie Rakowská.