Dospěla nám další generace Mazdy 3

Mazda 3

Mazda 3 Zdroj: Mazda

Mazda 3
Mazda 3
Mazda 3
Mazda 3
4
Fotogalerie
Jak Mazda slíbila, tak se také stalo. Na světě jsou první fotografie a informace týkající se nové generace Mazdy 3. Design asi nikoho příliš nepřekvapí, že bude finální automobil vypadat nějak takto, to se dalo dost dobře očekávat dlouho dopředu. Snad se s většinou shodneme v tom, že nový designový styl tomuto hatchbacku sluší.

Co se rozměrů týká, měří novinka na délku 4465 mm, široká je 1765 mm a vysoká 1450 mm. Délka se prakticky nezměnila, tam najdeme rozdíl pěti milimetrů ve prospěch nové generace. Na šířku se ale už bavíme o nárůstu 10 mm, výška naopak šla dolů o 20 mm. Největší změnou je ovšem rozvor náprav. Ten je s hodnotou 2700 mm delší o 60 mm. Zavazadelník nabídne základní objem 350 litrů, což představuje nárůst o 10 litrů. Jen pro porovnání, Volkswagen Golf zvládne o 30 litrů více.

Mazda 3 nové generace má pro evropské trhy připraveny čtyři motorizace. Trojice benzinových jednotek začíná na výkonu 100 k, prostřední možnost vyprodukuje 120 k a nejvýkonnější verze nabídne 165 k. V prvním případě jde o jedna-pětku, druhé dva má na svědomí dvoulitr. Pokud vás zajímá diesel, pak se můžete těšit na dva-dvojku s parametry 150 k a 380 Nm.

Japonská novinka bude poprvé k vidění kde jinde, než na podzimním autosalonu ve Frankfurtu

AutoRevue.cz