Drahé odskočení: klenotnice přišla na záchodě o prsten za miliony

luxusní toaleta, ilustrační foto

luxusní toaleta, ilustrační foto Zdroj: premierluxuryloos.co.uk

Řekne-li se drahá toaleta, člověk si představí "velkou večerní" pošitou brilianty, kterou si vezme na předávání Oscarů třeba Naomi Campbellová. V tomto případě jde sice také o "večerní ", avšak pouhou návštěvu toalety – malou či velkou – po které umělecká ředitelka švýcarské klenotnické firmy Chopard zjistila, že jí chybí smaragdový prsten za třicet milionů korun. Když se pro něj a pár minut vrátila, byl už pryč.

Hongkongská policie dnes oznámila, že vyšetřuje krádež smaragdového prstenu v hodnotě přesahující 30 milionů korun, který jeho majitelka zapomněla na toaletě hotelu Four Seasons v Hongkongu. Podle nepotvrzených zpráv prsten patřil umělecké ředitelce švýcarské klenotnické firmy Chopard.

„Jistá cizinka nechala na toaletách ve čtvrtém patře hotelu Four Seasons v Hongkongu smaragdový prsten v hodnotě 12 milionů hongkongských dolarů (30,7 milionu korun),“ uvedla mluvčí hongkongské policie. „O pár minut později se pro prsten vrátila, ale už byl pryč,“ dodala.

Nejmenovaná zaměstnankyně společnosti Chopard řekla listu South China Morning Post, že šperk patřil Caroline Gruosiové-Scheufeleové, spoluprezidentce této firmy, která se orientuje na luxusní šperkové hodinky, šperky a doplňky. Gruosiová-Scheufeleová přijela do Hongkongu u příležitosti otevření nového obchodu firmy.

Policie tuto informaci odmítla potvrdit, sdělila však, že oběť krádeže nabídla za vrácení prstenu odměnu ve výši 500.000 hongkongských dolarů (1,28 milionu korun). Klenot se ztratil už loni 8. září pozdě večer, ale případ byl zveřejněn až dnes. Prsten je osazen smaragdem vážícím 16,83 karátu, který obklopují dva diamanty o váze 1,15 a 1,29 karátu. Kolem dokola je dalších 674 malých drahokamů.