Drozda překvapila výměna trenérů

Petr Drozd má v Hlučíně smlouvu ještě na jeden rok, ale až skončí jako hráč, chtěl by u fotbalu zůstat.

Zkušený obránce Petr Drozd, někdejší levý obránce v mistrovské sezoně Baníku Ostrava, nyní nastupuje jako stoper ve druhé lize za Hlučín, kterému se momentálně nedaří.

V čem vidíte zatím příčiny vašeho nezdaru?
Je pravda, že takhle jsme si to nepředstavovali. První zápas na Dukle co se týče hry nebyl špatný, ale bohužel jsme odjeli bez bodu. Mnohem víc mrzí ta potupná porážka na domácím hřišti s Třincem 0:4. No a v Hradci Králové jsme nepředvedli vůbec nic dopředu. To bylo taky hodně špatné.

Nemůže mít vliv na vaše nezdary také to, že prakticky hrajete z kádrem, který hrál loni MSFL?
Dá se to i tak říct. Z týmu, který hrál MSFL ještě odešlo několik kluků a na jejich místa přišlo asi devět nových hráčů, kteří jsou vesměs mladí, ale hodně šikovní. Podle slov našeho trenéra pana Hajného to chce čas, aby si mužstvo na sebe zvyklo a všechno si sedlo, tak jak má.

Jak jste reagoval, když z Hlučína odešel trenér Samec a nahradil ho kouč Hajný?
Mně osobně to docela překvapilo, ale takový je fotbalový život. Hráč si trenéra nevybírá.

Jak vzpomínáte na sezonu, kdy jste vyhrál s Baníkem titul a v následujícím ročníku jste přestal pravidelně nastupovat?
Ta sezona patří k mému nejlepšímu fotbalovému období, ten titul a to všechno, co se kolem Baníku dělo. Fanoušci a podobně. Poté se hrál Evropský pohár, kde se neuspělo a přišel trenér Hapal, který chtěl sázet na někoho jiného. To je celý. Na Baník každopádně nezanevřu.

Jak se vlastně seběhl přestup do Hlučína?
Tenkrát jsem hrál za Kladno a odjel jsem do Turecka na testy k jednomu kazachstánskému týmu. Na zpáteční cestě ve vlaku jsem potkal šéfa hlučínského fotbalu pana Kota, s kterým jsem se dal do řeči a následně jsme se dohodli na spolupráci.

Na jak dlouho máte v Hlučíně ještě smlouvu?
Smlouvu mám ještě na jeden rok plus opci. Samozřejmě přemýšlím i o budoucnosti. Dodělávám si trenérskou licenci a doufám, že jednou budu dělat něco kolem fotbalu.