Dva miliony za den: iPhone 5 zdvojnásobil rekordní předobjednávky

Bude bílá a černá varianta.

Bude bílá a černá varianta. Zdroj: The Verge, Mobilmania.cz

iPhone 5 je proti předchozímu modelu o 18 procent tenčí a o pětinu lehčí.
Displej má úhlopříčku čtyři palce oproti 3,5 palce u předchozího modelu.
Apple představil nový iPhone už ve 13. minutě po zahájení keynote. Dříve byly úvody mnohem rozvláčnější a než Steve Jobs došel k tomu nejdůležitějšímu produktu, na který všichni čekali, uplynula klidně i hodina.
Nový iPhone má o jednu řadu ikonek víc – důsledek většího displeje.
Více videí, mailů, zkrátka více místa.
12
Fotogalerie
Zklamal vás iPhone 5? Byli jste mezi těmi, kteří si ztěžovali na absenci té či oné technologie? Mysleli jste si, že bude iPhone 5 tržní propadák? Všechno je jinak, iPhone 5 trhá další rekordy.

Apple právě oznámil, že v prvních 24 hodinách po otevření rezervačního systému překonal počet předobjednávek 2 milióny. iPhone 5 tak více než dvojnásobně překonal rok starý rekord držený iPhonem 4S. Uživatelé tak zcela jasně dali najevo, co si o kvalitách a parametrech novinky skutečně myslí.

Zájmem je překvapen i distribuční systém společnosti Apple a pochopitelně to znamená zpoždění: “Poptávka převýšila očekávání a první vyrobená série ji nedokáže uspokojit. Většina předobjednávek bude uspokojena v oznámeném datu (21. září), zbytek telefonů bude dodán v průběhu října.”

Zajímalo nás, jak počáteční nával ovlivní distribuční plán a hlavně datum začátku prodeje v České republice. I na to dává tisková zpráva odpověď: “V pátek 21. září bude iPhone 5 k dispozici na všech Apple Storech v oznámených zemích.” …tedy především o USA, ale také sousední Německo. “Dalších 22 zemí včetně Česka bude následovat v pátek 28. září.”

Slíbené datum je tedy oficiálně potvrzeno, zároveň je však pravděpodobné, že se bude opakovat situace z loňska, kdy bylo iPhonů málo a na další se čekalo celé týdny. Zatím stále nebyly zveřejněny ani ceny na českém online Apple Storu.