E-Commerce Holding ovládl eshop Proděti.cz

Jakub Havrlant

Jakub Havrlant Zdroj: Michael Tomes, E15

Přední tuzemský eshop s potřebami pro ratolesti Proděti.cz se dostal pod plnou kontrolu E-Commerce Holdingu. Přestože obchod od loňského roku vystupoval jako součást skupiny, měl v něm ECH jen menšinový podíl.

Majoritu v Proděti.cz získal holding za blíže neurčenou cenu odkupem podílu od jednoho ze zakladatelů eshopu Jana Davídka. Svůj díl v obchodu navýšil rovněž František Peterka, další „otec zakladatel“ dětského obchodu a v současnosti jeho generální ředitel.

„Po dvou letech a 48 dnech od spuštění jsem prodal svůj podíl v Proděti.cz,“ napsal Davídek na sociální síti Twitter.

Davídek s Peterkou ještě před spuštěním obchodu v roce 2013 působili v internetové skupině Allegro. Její české části tehdy šéfoval Jakub Havrlant, který dnes stojí v čele skupiny Rockaway, pod níž E-Commerce Holding patří. U počátků Proděti.cz byl ještě Jan Staněk, někdejší vrcholový manažer společnosti Moravia IT a současný finanční šéf E-Commerce Holdingu.

Rovněž Davídek bude dál působit ve vedení Havrlantova holdingu. Dosud v něm měl na starosti IT, od července bude ředitelem produktu.

Expanze do Polska

Eshop Proděti.cz funguje teprve dva roky, letos by však již měl mít tržby kolem 150 milionů korun. Minulý měsíc obchod oznámil jako Bambino.sk vstup na Slovensko, chystá se expanze do Polska.

„Dlouhodobým cílem projektu je stát se jedním z největších specializovaných eshopů v regionu střední a východní Evropy se skvělým zákaznickým servisem a nejširší nabídkou dětských produktů na trhu,“ uvedla nedávno Michaela Papežová, mluvčí Rockaway.

E-Commerce Holding vstoupil do Proděti.cz loni, tedy ve stejném roce, kdy se začal utvářet. Podíl koupil od tuzemské investiční skupiny Miton, která v eshopu měla účast necelý rok.

Skupina šestnácti internetových obchodů tak s penězi od miliardářů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče pokračuje v tažení tuzemským online světem. Aktuálně podle informací serveru E15.cz pracuje na převzetí velkého eshopu s elektronikou CZC.cz.