Ekonomické stavby představují revoluční způsob splácení domu

Společnost Ekonomické stavby (ES), přední výrobce zděných rodinných domů v České republice, na Slovensku a v Polsku, představuje zcela nový program Chytrý nájem. Řešení pro ty, kteří chtějí bydlet ve svém, ale z nejrůznějších důvodů neuvažují o běžné hypotéce. Představte si situaci, kdy sice platíte měsíční nájem, ale po třiceti letech můžete svůj dům i s pozemkem odkoupit za cenu do 300 tisíc korun. S novým programem Chytrý nájem je tato představa zcela reálná. Na rozdíl od běžného nájmu totiž putuje většina odváděných peněz také na splácení ceny domu. Kdykoli je navíc možné dům odkoupit za zbytkovou cenu.

„Příkladem může být situace, kdy klient vykazuje nízké daňové přiznání či má zápis v registru dlužníků. Doposud bohužel neměl možnost investovat do vlastního bydlení a musel se smířit s placením běžného vysokého nájmu,“ uvádí generální ředitel společnosti Ekonomické stavby, David Mencl, a dodává: „Tento klient teď ale může využít našeho programu. Pokud si vybere například pozemek za 650 tisíc korun a typový dům KATKA 11 za 1,95 milionu korun, bude platit chytrý nájem 14 400 korun měsíčně. Touto částkou ale zároveň umořuje zůstatkovou cenu domu podobně jako v případě placení hypotéky.“

„Jako jištění požadujeme od klientů vstupní hotovost 300 tisíc korun, ta je ale od celkové ceny domu odečtena,“ doplňuje David Mencl. S programem Chytrý nájem je navíc spojena i záruka na dům na dobu třiceti let a balíček služeb, ve kterém je obsaženo například i pojištění nemovitosti. S Ekonomickými stavbami je tak možné jednoduše získat vlastní bydlení bez nutnosti jednat s bankou, a to s veškerým servisem. Nájemce tak nemá s bydlením žádné další náklady.