Evropa potrestala Slovak Telekom

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Slovak Telekom

Zneužívání dominantního postavení na trhu v období pěti let. To je prohřešek slovenského operátora Slovak Telekom, za který teď Brusel žádá vyplacení pokuty ve výši 38, 8 milionu eur, tedy zhruba miliardu korun.

„Rozhodnutí nám ještě nebylo doručeno, takže se v této chvíli nedokážeme k němu detailněji vyjádřit,“ řekl k rozhodnutí Bruselu mluvčí Slovak Telekom Martin Vidan. Firma ale slibuje, že se bude vůči pokutě bránit. „Podle informací, které jsme v průběhu řízení dostali od Evropské komise, však můžeme ujistit zákazníky, že aktuální rozhodnutí nebude mít negativní vliv na kvalitu ani cenu poskytovaných služeb,“ doplnil Martin Vidan.

Komise v rámci několikaletého vyšetřování dospěla k závěru, že Slovak Telekom konkurentům odmítl poskytnout zpřístupnění účastnického vedení a uplatňoval i politiku stlačování marží. „Postup společnosti Slovak Telekom vedl k poškození spotřebitelů a narušoval hospodářskou soutěž na trhu s širokopásmovým připojením na Slovensku během více než pěti let,“ uvedl k rozhodnutí eurokomisař pro hospodářskou soutěž Joaquín Almunia.