Festival v Přeštěnici vsadil na pohodu

Open Air Musicfest Přeštěnice naservíruje o druhém červencovém víkendu hudební koktejl namíchaný z rocku, ska, punku, popu, indie i metalu.

Festival, který vás zná jménem. Naplnit tento slogan chtějí pořadatelé Open Air Musicfestu Přeštěnice, který už podesáté láká k Milevsku davy – loni přišly asi čtyři tisíce lidí.
Organizátoři se snaží, aby to nebyl anonymní dav. „Nesoupeříme ve velikosti, ale v pohodě. Díky ní se k nám pravidelně vracejí nejen diváci, ale i muzikanti,“ říká pořadatel Josef Kašpar.
Radost má letos třeba z německé kapely Green Frog Feet, která přiveze nové album doplněné o DVD záznam svého přeštěnického vystoupení z roku 2008. Atmosféru akce, která patří k největším rockovým festivalům na jihu Čech, utváří malebnost krajiny i rozčlenění areálu na tři pódia. Dost místa zbývá pro jinou zábavu, například snímky z písecké filmové školy, sporty či atrakce pro děti.
Stanové městečko vyroste těsně u hudební plochy. Bydlet v něm mohou pouze návštěvníci festivalu, a to zdarma. Začne fungovat ve středu v poledne a zavře v neděli ve tři odpoledne. Parkoviště stojí sto korun denně a na dobu od čtvrtka do neděle celkem dvě stě korun.
Z Milevska bude od čtvrtečního odpoledne do nedělního rána do Přeštěnice jezdit bezplatný autobus, který vyjede od vlakového nádraží a zastaví na autobusovém nádraží. Jízdní řády, stejně jako přesný program, profily kapel a další praktické informace jsou na webových stránkách www.prestenice.cz.