Firma Sto AG koupila výrobce tepelně izolačních systémů Stomix

Společnost Sto AG, německý výrobce systémů pro zateplování budov, koupila stoprocentní podíl producenta a distributora vnějších tepelně izolačních systémů Stomix se sídlem v Žulové na Jesenicku. Obě společnosti o tom informovaly v tiskové zprávě. Částku za transakci si nepřály zveřejnit.

„Zakoupení skupiny Stomix představuje pro společnost Sto AG další strategický krok k posilnění pozice na trhu ve východní Evropě. Cílem je dále rozvíjet etablovanou a úspěšnou značku Stomix na kmenových trzích společnosti,“ uvedl ve zprávě finanční ředitel firmy Sto AG Rolf Wöhrle.

Stomix je výrobcem a přímým distributorem vnějších tepelně izolačních systémů a se šesti dceřinými společnostmi je vedle domácího trhu aktivní i na Slovensku a v Rusku. K podnikové skupině firmy patří dva výrobní závody, z nichž jeden je v Česku a druhý v Rusku. Skupina Stomix očekává v letošním obchodním roce obrat nad 20 milionů eur. Nyní zaměstnává 258 lidí. Společnost Sto AG by měla podle odhadů jejího vedení v letošním obchodním roce dosáhnout bez tržeb Stomixu koncernového obratu kolem 1,015 milionu eur. Koncem března 2011 měla tato podniková skupina 4412 zaměstnanců.