Florbalisté se chystají na Buldoky

Frýdecko-místečtí florbalisté se ve čtvrtém kole poháru postaví do cesty extraligovým Buldokům z Brna.

O tři soutěže nahoru poskočili florbalisté BD STAV Frýdek-Místek kvůli sloučení s týmem z Lichnova. Výhrami v domácím poháru dokazují, že by ve třetí lize nemuseli hrát o sestup. Ve třetím kole vyřadili druholigový Prostějov, nyní se svěřenci Petra Řehy chystají na prestižní střetnutí s extraligovým celkem Bulldogs Brno.
„Soupeře nemůžeme ničím překvapit. Naposledy jsem viděl Brno hrát před třemi lety, kdy jsem působil v Ostravě. V posledních dvou letech nebyla jeho výkonnost oslnivá. Ani letos do soutěže nevstoupilo dobře. Pořád je ale úplně někde jinde než jsme my,“ připouští manažer a trenér v jedné osobě Řeha.
Branku frýdeckomísteckých bude hájit Vladan Sukač, který spoustu brněnských florbalistů zná, protože v sezoně 2008/2009 oblékal dres extraligového Znojma.
„Jsou to šikovní hráči, kteří se umí prosadit v soubojích jeden na jednoho a přesně zakončit. V extralize patří mezi elitní osmičku. Můžeme jen doufat, že nás podcení. Zatím totiž hráli jen proti silným extraligovým týmům, takže budou očekávat snadný postup,“ míní Sukač.
Frýdecko-místečtí si jsou dobře vědomí, v čem spočívá největší síla soupeře. „Od Brna můžeme očekávat důraznou hru především na brankovišti, do kterého hráči nahazují míčky z prostorů kolem branky a snaží se je za každou cenu propasírovat za brankovou čáru,“ upozorňuje Řeha.
Správným receptem na extraligového favorita by měla být zabezpečená obrana a rychlé protiútoky. „Musíme především pozorně a důsledně bránit. Bohužel naše obrana nepracuje na sto procent. To bude plus pro soupeře. Naše síla spočívá naopak v útoku. Rychlými brejky bychom se mohli prosazovat,“ zamýšlí se Řeha.

Duel proti Brnu
v Brušperku

Florbalisté Frýdku-Místku ve třetím kole proti Prostějovu ukázali, že branky střílet umějí. Konto soupeře zatížili devíti trefami. Proti Brnu je ale čeká úplně jiný zápas.
„Proti extraligovému týmu jsem hrál jen v juniorské kategorii. Bude to dobrá zkušenost, kterou můžeme prodat v lize,“ uvádí útočník Petr Krhut, který v minulosti působil v juniorském ostravském FBC. Pohárový duel proti druholigovému Prostějovu odehráli frýdeckomístečtí v hale na šesté základní škole ve Frýdku-Místku. Utkání proti Brnu však budou muset odehrát jinde.
„Je to ohromná škoda. Proti Prostějovu jsem zažil po dlouhé době zápas na domácí půdě. Diváci byli fantastičtí. Na závěr byla i děkovačka. Pokud budeme hrát v Brušperku, určitě nepřijde tolik diváků, kolik by jich přišlo, kdyby se hrálo někde ve městě,“ tvrdí kapitán mužstva Michal Szczotka (na snímku s číslem 22).
Zdejší klub se s problémy s prostory pro pořádání domácích utkání potýká už delší dobu. „Bohužel i tentokrát dostane před florbalem přednost nějaký jiný sport,“ říká Řeha.