Fotbalisty zbrzdila řada zranění

Frýdecko-místečtí fotbalisté nezvládli závěr podzimní části Moravskoslezské fotbalové ligy.

Povětšinu první poloviny sezóny drželi vlacíři krok s třetiligovou špičkou. V posledních duelech však trenér Machala neměl k dispozici některé opory, což se promítlo do výsledků. Frýdecko-místečtí tak v tabulce spadli ze třetí příčky na šestou. „Spokojení určitě nejsme, protože po jedenácti kolech jsme byli na třetím místě. Mohli jsme mít o pět bodů víc a být druzí za vedoucím Znojmem,“ hodnotí podzimní část soutěže trenér frýdecko-místeckých fotbalistů Oldřich Machala.

Mnozí na podzim marodili

Valcíři se v průběhu podzimu potáceli se spoustou zraněných hráčů. „Talentovaný útočník Radomír Chýlek měl zlomenou nohu. Odehrál pouze čtyři utkání. Dlouhodobě nám chyběl také záložník Martin Cesnek. Nyní jsou na marodce ještě Kamil Kořínek a brankář Ondřej Prepsl, který si zlomil klíční kost. Upřímně řečeno jsem rád, že se poslední duel přeložil na jaro. Nedovedu si představit, v jakém složení bychom nastoupili,“ popisuje peripetie frýdecko-místeckých Machala. Mnohé fanoušky zaskočila prohra na domácím hřišti s Kroměříží, která byla v té době až čtrnáctá. „Věděl jsem, že to nebude snadný soupeř. Kroměříž jsem v několika zápasech viděl. Hodně utkání smolně prohrála o gól. Je to kvalitní celek. Určitě půjde na jaře nahoru,“ přibližuje Machala.

Přípravu zpestří soustředění

Frýdecko-místečtí fotbalisté zahájí zimní přípravu 7. ledna. Na jarní část soutěže se budou připravovat především v areálu ve Stovkách. „Doufám, že už budou všichni v pořádku a budou se moct naplno zapojit do tréninku. Je tady perfektní nová umělá tráva, takže nemusíme nikam dojíždět. Pokud všechno vyjde, 18. ledna odjedeme na pětidenní soustředění do Luhačovic,“ prozradil Machala. Valcíře v zimě prověří kvalitní soupeři. „Už teď máme domluvené nějaké přípravné zápasy. Vybrali jsme takové celky, které by nás měli pořádně prověřit. Uděláme maximum pro to, abychom byli na jarní duely dobře připravení,“ vzkazuje fanouškům Machala.
Vedení frýdecko-místeckých by chtělo přes zimu posílit současný třetiligový kádr. „Nějaké hráče už vytipované máme. Momentálně ale nebudeme konkrétní. Všechno bude záviset hlavně na tom, kolik budeme moct do případných posil investovat. Rozpočet klubu není bezedný,“ zakončil Machala.