Francouzský designér představil koncept jachty kombinované se vzducholodí

Co vznikne, když dáte dohromady supermoderní jachtu se vzducholoď inspirovanou německými zeppeliny?

Co vznikne, když dáte dohromady supermoderní jachtu se vzducholoď inspirovanou německými zeppeliny? Zdroj: George Lucian Art

Tak třeba „Dare to Dream“ - skutečně unikátní dopravní prostředek, který navrhl známý francouzský designér George Lucian.
Dare to Dream připomíná nový torpédoborec USS Zumwalt.
Měla by být dlouhá 140 metrů a mj. disponovat přistávací plochou pro vrtulníky.
Kompletní plány podpalubí zatím nebyly odhaleny, nicméně George počítá s kajutami pro 12 pasažérů a 40 členů posádky.
Další ubytovací a zábavní prostory se pak budou nacházet ve vzducholodi.
12
Fotogalerie

Co vznikne, když dáte dohromady supermoderní jachtu se vzducholoď inspirovanou německými zeppeliny? Tak třeba „Dare to Dream“ - skutečně unikátní dopravní prostředek, který navrhl známý francouzský designér George Lucian.

Dare to Dream připomíná nový torpédoborec USS Zumwalt. Měla by být dlouhá 140 metrů a mj. disponovat přistávací plochou pro vrtulníky. Kompletní plány podpalubí zatím nebyly odhaleny, nicméně George počítá s kajutami pro 12 pasažérů a 40 členů posádky. Další ubytovací a zábavní prostory se pak budou nacházet ve vzducholodi.

Lucian připouští, že jeho tvorba je tak trochu fantasy. Na druhé straně je ale přesvědčen o tom, že tento konkrétní koncept by se jednoho dne klidně mohl dočkat realizace.

„Není to totéž, jako bych navrhl létající jachtu nebo takovou, která by se dokázala potopit a pak zase vrátit na povrch. I když je pravda, že nebude lehké to postavit,“ konstatoval.

A jak si tento talentovaný umělec představuje budoucího majitele Dare to Dream? „Překvapivě“ jako vizionáře milujícího stejnou měrou jachting i létání...