Galerie Harfa se utká o prestižní cenu ICSC Award Europe 2012

Obchodní a zábavní centrum Galerie Harfa vybrala Mezinárodní rada obchodních center (International Council of Shopping Centers – ICSC) mezi nominované evropské finalisty, kteří se budou ucházet o cenu ICSC Awards 2012. Vítězové budou oznámeni na 37. evropské konferenci ICSC v Berlíně v dubnu příštího roku. Mezi nominovanými 16 obchodními centry z 11 zemí je Galerie Harfa jediná nejen z České republiky, ale kromě jednoho nominovaného centra z Rakouska i z celé střední Evropy.

Ve své kategorii „Nová velká obchodní centra s plochou nad 40 000 m2“ má Galerie Harfa další tři rivaly: jednoho z Francie a dva z Turecka. Galerie Harfa v Praze 9 v sousedství O2 areny je nejnovějším pražským obchodním centrem v Praze; bylo otevřeno v listopadu 2010. ICSC Europe každoročně oceňuje nejlepší obchodní centra ve čtyřech kategoriích: Nová malá obchodní centra s plochou menší než 20 tisíc metrů čtverečních, Nová střední obchodní centra s plochou 20 až 40 tisíc metrů čtverečních, Nová velká obchodní centra s plochou nad 40 tisíc metrů čtverečních a Rekonstruovaná nebo rozšířená centra.

Galerie Harfa v pražských Vysočanech o 49 tisíc metrů čtverečních obchodních a zábavních ploch na třech podlažích byla otevřena 11. listopadu 2010. Již od počátku svého provozu se profiluje jako obchodní centrum nové generace. Jedním z výjimečných rysů je propojení se sousední O2 arenou, patřící mezi nejmodernější komplexy tohoto typu v Evropě. Ve 160 obchodech Galerie Harfa zákazníci nejen nakoupí, ale také žijí zábavou, sportem a módou. Součástí obchodního centra je i 1 600 míst k bezplatnému parkování. Střecha Galerie Harfa se od 28. dubna 2011 pyšní DinoParkem, který je jediný v Praze a do hlavního města přináší ověřený koncept zábavy a vzdělávání známý z Plzně, Ostravy a Vyškova. DinoPark v Galerii Harfa byl v soutěži agentury Czech Tourism Kudy z nudy 2011 vyhlášen novinkou turistické sezóny 2011 v rámci celé České republiky a nejlepší turistickou atrakcí Prahy 2011.

Developerem a investorem projektu Galerie Harfa je C&R Developments, člen skupiny Lighthouse Group. Ten již v rámci Galerie Harfa dokončil také dvě desetipodlažní věže s 20 tisíci metrů čtverečních kancelářských ploch. V následujících letech se multifunkční komplex rozšíří o další kanceláře a hotel s kongresovým centrem. Developer a investor projektu se tak významnou měrou podílí na revitalizaci území bývalého ČKD a budování Nových Vysočan.