Gastronomická předvolba od orloje. Jaká je nová restaurace „michelinského“ Radka Kašpárka

Zastřešené atrium zdobí barokní socha sv. Jana Nepomuckého a táke přes 500 skleněných vlaštovek

Zastřešené atrium zdobí barokní socha sv. Jana Nepomuckého a táke přes 500 skleněných vlaštovek Zdroj: e15 Michaela Szkanderová

Spolumajitel michelinského Fieldu Radek Kašpárek (vlevo) je jedním ze zakladatelů ,,čtyřstadvacítky" Kuchyni vede Marek Kominek (vpravo)
2
Fotogalerie

S koncem loňského roku otevřela v Domě U Červené lišky na Staroměstském náměstí restaurace 420. Podnik, který řada fandů dobrého jídla již netrpělivě vyhlížela, nese název podle české telefonní předvolby a stojí za ním spolumajitelé michelinské restaurace Field Radek Kašpárek a Miroslav Nosek.

Dům U Červené Lišky sídlí přímo naproti orloji. Když obkroužíte skupiny turistů a otočíte se k astronomickým hodinám zády, naskytne se vám další zajímavá podívaná. První, co po příchodu k podniku 420 za jeho okny spatříte, je totiž kuchyň a v ní početný kuchařský tým. Hned při vstupu vás tak kromě – podle naší zkušenosti velmi milé – hostesky vítají i vůně právě připravovaných a vydávaných pokrmů.

Jakmile projdete chodbou do hlavní části restaurace, otevře se před vámi velkorysý prostor vnitrobloku s kapacitou až 140 hostů. Zastřešené atrium zdobí nejen původní barokní socha sv. Jana Nepomuckého, ale také přes 500 skleněných vlaštovek. Ty jednak visí z proskleného stropu a jednak zdobí každý stůl v podobě lampy. Tento i další interiérové prvky navrhl architekt Václav Červenka, který stojí i za podobou restaurace Field. Název 420 a grafickou identitu podniku mají na svědomí Jumping Jacks a Studio Najbrt.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!