Glenn & Shannon Dellimoreovi: Maska pro Hollywood

Glenn a Shannon Dellimoreovi měli v Praze nabitý program, ale našli si i čas na procházku staroměstskými uličkami.

Glenn a Shannon Dellimoreovi měli v Praze nabitý program, ale našli si i čas na procházku staroměstskými uličkami. Zdroj: Ondrej Tylcer

Američtí manželé vyráběli kosmetiku pro Beyoncé a spol. tak dlouho na koleni, až ji začali prodávat do 53 zemí světa.

Jedné rušné hollywoodské noci, zatímco v tamních klubech probíhaly další z řady nekonečných mejdanů, prý Glennovi doma zazvonil telefon. „To jsi ty, Keanu? Jasně, seženu.“ Byl to Keanu Reeves, kdo tehdy v noci volal Glennovi domů do Hollywood Hills. „Byl tak trochu nešťastný. Měl začít točit nový film a byl vyčerpaný. Potřeboval něco, co by revitalizovalo jeho pleť během 10 minut.“

Těžký život kůže herce má. Herci tráví spoustu času natřeni make-upem, ukryti pod umělými vousy, zapudrovaní od čela k bradě, v paruce a pod světlem, ze kterého se po čase stane něco mezi solárkem a troubou. Nejenom že si například nemůžou v některých kostýmech celý den ani sednout, neboť by je pomačkali, nemůžou se třeba ani napít - rozmazali by si rtěnku. Chcete se odlíčit? Ani nápad, počkejte, až vám řekne režisér.

Při natáčení filmu tráví herci často dlouhé hodiny soustředěni na svou roli - okolní svět jako by neexistoval. Kombinuje se denní i noční natáčení, kdy začínáte snídaní třeba v jednu ráno, abyste v jednu odpoledne mohli po hereckém výkonu krátce povečeřet a odebrat se ke spánku, případně zaskočit na večírek. Váš život coby postavy ve filmu se odehraje během 30 natáčecích dnů, přičemž se rozvádíte, aniž byste měli svatbu, intimní dialog máte se značkou na kameře a sex provádíte s přilepenou vaginou.

Leo C. Rosten jednou napsal, že existují dva Hollywoody: Hollywood, v němž lidé žijí a pracují, a Hollywood, který přežívá v povědomí společnosti jako pohádková legenda. Glenn Dellimore a jeho žena Shannon jsou příkladem prvního a potvrzením druhého. Až na to, že ta legenda o Reevesovi je skutečná.

Keanu chce ještě

Věřte nebo ne, v celém Hollywoodu prý žádný takový produkt neexistoval. A tak manželé Dellimoreovi, filmoví producenti, které s Keanuem kdysi seznámil jejich společný přítel, začali hledat.

Nebylo to jednoduché. Neměli jsme žádné zkušenosti s kosmetickým průmyslem. Matka Shannon například pracuje 25 let pro Chanel, ale tam nic takového neměli. Ptali jsme se u dalších desítek výrobců a odborníků OE celkem bez úspěchu. Nakonec jsme se rozhodli, že ten kosmetický produkt pro Keanua vymyslíme sami. Sedli jsme si se ženou a kamarádem chemikem a snažili se vybrat ingredience, které by měly požadované vlastnosti. Zjistili jsme, že velmi častou přísadou je zelený čaj, což je významný antioxidant. Většinou se ale používá jen extrakt z lístků. A my je chtěli celé. Je to levnější, a navíc je skoro nikdo takhle přímo nepoužívá. Provedli jsme pokus, kdy jsme nechali louhovat lístky zeleného čaje ve vodě po dobu tří dnů. Stupeň koncentrace antioxidantů byl pětsetkrát vyšší,“ říká s nadšením Glenn.

Ahoj krásko. Hello Gorgeous. Takové přivítání na vás čeká po otevření krabičky s maskou Glam Glow Supermud, která byla původně vyrobena pro Jennifer Lopezovou.Ahoj krásko. Hello Gorgeous. Takové přivítání na vás čeká po otevření krabičky s maskou Glam Glow Supermud, která byla původně vyrobena pro Jennifer Lopezovou. | Ondrej Tylcer

Ty lístky se ve speciálním bahnu z Francie, které k výrobě masky používáme, rozvinou a pak se kontinuálně uvolňují zdraví prospěšné látky přímo do toho bahna, jež si pak mažete na pleš,“ doplňuje Shannon. Důležité bylo, že jsme konečné složení vymysleli bez toho, abychom to chtěli prodat. Většina firem přidává málo aktivních látek, protože je to pro ně ve výsledném prodeji výhodnější. My jsme to chtěli dělat jinak. Když to uděláte bez pomyšlení na zisk, můžete vyrobit opravdu kvalitní věc,“ myslí si Glenn.

Jakmile Dellimoreovi přišli na to, z čeho ten zázrak udělat, zadali výrobu malého množství místní továrně. Jeden vzorek dali Keanu Reevesovi, jeden Beyoncé a jeden Lindsay Lohanové, jež nevynechá jediný mejdan. Reeves přišel po týdnu s tím, že se o masku podělil s viceprezidentkou studia 20th Century Fox a chce ještě. Beyoncé požadovala další vzorky, které věnovala sestřenici a matce a jeden dostal i Jay-Z. Linsday Lohanová pravděpodobně spotřebovala celou masku sama…

Patlali jsme to doma

O týden později volali z Universal Pictures a Denzel Washington si vezl vzorek na natáčení do Afriky. Zavolala i Jennifer Anistonová nebo Natalie Portmanová. Najednou jsme měli spoustu klientů z řady slavných herců a studií, ale trvalo nám rok a půl, než jsme tomu dali nějakou oficiální formu. Rok a půl nám vyráběli masku (v té době ještě bezejmennou) v továrně, odkud ji v pytlících posílali a my ji doma špachtlí přendávali do plastových krabiček. Rok a půl jsme to takto doma rozdělovali, bez toho, abychom masku prodali jedinému klientovi,“ vysvětluje Shannon. Lidé nám volali osobně, domů. Párkrát jsme také navštívili zákulisí populárních amerických soutěží jako třeba American Idol. Tam jsme se rovněž potkali s Jennifer Lopezovou. Měla tehdy nějaké pupínky, a tak prostě vznikla maska s celými lístky eukalyptu Glamglow SuperMud,“ dodává Glenn.

Lámete-li si hlavu nad tím, jak se podniká tam, kde se do výroby filmů investuje až 187 milionů dolarů ročně, Dellimoreovi vám pravděpodobně řeknou, že velmi dobře. A nejen tam. Masky Glamglow se prodávají v 53 zemích ve 4500 obchodech, v Česku je seženete v parfumériích Douglas. Hollywoodští manželé a rodiče pětileté dcery jsou majiteli 22 patentů a 9 prestižních ocenění za poslední rok. A to prosím za 36 měsíců žádnému ze svých klientů nezavolali. Všichni volají jim.