Golfový turnaj Prague Masters přilákal výborné obsazení

Golfový míček

Golfový míček

Na skvělé hráčky se mohou těšit golfoví fanoušci na turnaji Prague Golf Masters, zařazeném do okruhu Ladies European Tour (LET).

Druhý ročník začne s dotací 250 tisíc eur na hřišti v Albatross Golf Resortu za měsíc a konkurence nejen pro českou jedničku Kláru Spilkovou je veliká.

„Obsazení je ve srovnání s loňským premiérovým ročníkem o sto procent lepší,“ uvedl promotér turnaje Robert Klotz na dnešním setkání s novináři. „Diváci uvidí sedmnáct turnajových vítězek a z toho tři vítězky majorů,“ doplnil.

Mezi 126 hráčkami se představí tři doživotní členky série LET. Vrací se Angličanka Laura Daviesová, přijedou její krajanka Trish Johnsonová a Švédka Helen Alfredssonová. Ta vyhrála dva majory, třikrát Evian Masters a osmkrát byla členkou týmu v Solheim Cupu, který jednou vedla z pozice kapitánky.

Z vítězek majorů nebo finančního žebříčku se objeví Jihoafričanka Lee-Anne Paceová, Becky Brewertonová z Walesu a Francouzka Gwladys Noceraová. Z dalších jmen zaujme devatenáctiletá Carly Boothová, překvapivá vítězka Scottish Open, která dříve dělala sportovní gymnastiku. Nechybí ani obhájkyně titulu Francouzka Jade Schaefferová a tváří turnaje je talentovaná Němka Caroline Massonová.

Českou golfovou školu zastupuje Spilková, loni u Vysokého Újezdu u Prahy devátá, která se přihlásila minulý týden. Z profesionálek dále dostanou šanci Denisa Sobotková a Barbora Barcalová. Ze tří karet pro amatérky zatím golfová federace jednu udělila Karolíně Vlčkové a další jména oznámí příští týden.

Turnaj se letos nejspíš naposledy uskuteční v červnovém termínu. Pořadatelé jednají o jeho přesunutí na srpen. „Chceme, aby se hrál před majorem British Open, čímž bychom měli lepší možnost přilákat sem ještě kvalitnější obsazení, které pak pojede do Anglie a náš turnaj by nekolidoval s akcí LPGA,“ řekl Klotz.