Google zítra představí novou dimenzi map

The next dimension of Google Maps

The next dimension of Google Maps Zdroj: Zive.cz

Příští týden začíná v San Francisku několikadenní vývojářská konference Applu WWDC, na které bude firma představovat očekávané novinky. Možná se zde zároveň potvrdí spekulace, že Apple nadobro opouští mapy od Googlu a představí vlastní a to dokonce s trojrozměrným povrchem. Mnohé tomu nasvědčuje, Apple totiž už v minulosti koupil třeba firmu C3, která se zabývá tvorbou prostorových map.

Pár dní před začátkem WWDC si však nakonec naplánoval malé setkání i Google a to už tuto středu. Zcela náhodou ukáže něco nového ze světa map, přestože by mohl počkat na blížící se výroční konferenci Google I/O, která se uskuteční krátce před prázdninami. A zcela náhodně se jeho událost jmenuje „The next dimension of Google Maps.“

The next dimension of Google MapsThe next dimension of Google Maps | Zive.czThe next dimension of Google Maps

Je tedy zřejmé, že chce Google představit něco nového ještě pár dnů před Applem. A média už pochopitelně spekulují. Bude se jednat také o nějakou formu plastických a realistických budov? Nebo má Google na mysli úplně jinou dimenzi – třeba čas? Nebo je to pouze marketingový název?

V tuto chvíli nabízí Google 3D modely budov ve své aplikaci Earth a falešné modely budov (obrysy) v mapách u vybraných měst.

Představení začíná zítra o půl desáté ráno v San Francisku, tedy o půl sedmé večer našeho času.