Havaj za humny: iPhone u rakouského T-Mobile je o 10 tisíc levnější

Reklama T-Mobile

Reklama T-Mobile

Aktualizace: cena telefonu 2 480 Kč (99 €) je platná s tarifem za necelých 14 stovek nebo jiným „přídavným balíčkem“ (Zusatzpakete) za 15 euro měsíčně. Například se „smartphone velkým balíčkem“, za který si zákazník k oné tisícovce připlatí v přepočtu 374 Kč dostane ještě 100 GB na mediální stahování, TV v mobilu, chytrou navigaci a stahování hudby. Více už napoví obrázek níže. Se samotným tarifem za tisícovku stojí 16GB iPhone 5 249 euro, tedy nějakých 6 200 Kč.

Včera jsme zavítali na britské ostrovy k Vodafonu, který prodává nejnovější iPhony až o 12 tisíc korun levněji, než jeho tuzemský protějšek, dnes si vezmeme na paškál T-Mobile. Za hranicemi specifického trhu, konkrétně v Rakousku, si totiž také mohou pískat. Místní T-Mobile prodává iPhone 5 za už za 2 480 Kč s tarifem v přepočtu za tisícovku. Cena platí při nákupu online a standardním úvazku na dvě léta.

Chudší Češi opět zapláčou, ten stejný operátor totiž ten stejný telefon prodává při měsíčním plnění 1 200 Kč za necelých 12 tisíc Kč. Záleží na tom, zda se jedná o stávajícího zákazníka a jaký datový balíček si člověk zvolí. Tak či onak, Rakušák za své peníze dostane dva tisíce minut volání, 1 000 SMS a 6 GB dat. Když vše provolá a prosmskuje, tak do vlastní sítě může pokračovat zdarma. Tuzemský zákazník sice zaplatí měsíčně o dvě stovky více, dostane ale zlomek služeb a ještě zaplatí o 9 500 Kč více za dotovaný iPhone 5.

T MobileT Mobile | MobilMania.cz Se stejným rakouským tarifem vyjde 32GB varianta iPhonu na necelých 5 tisíc Kč a 64GB verze lehce pod 7 500 Kč. V ČR činí rozdíl v ceně přístroje okolo 10 tisíc korun. Pokud se chcete přesvědčit na vlastní oči, neváhejte zavítat (alespoň virtuálně) do skutečnéo telekomunikačního ráje jménem Rakousko.