Henniges zdvojnásobí pronájem CTParku Hranice

Henniges Hranice, významný výrobce komponentů pro automobilový průmysl, bude po rozšíření prostor v CTParku Hranice na Moravě využívat plochu 25 000 čtverečních metrů. Nyní působí na rozloze 12 500 čtverečních metrů. V září tohoto roku dojde ke stěhování technologií do nových objektů, zahájení provozu je plánováno na leden 2013. Rozšířením vznikne přibližně 150 nových pracovních míst, informovala společnost CTP.

„Nové prostory umožní rozšíření výroby a využití skladových prostor především pro našeho klienta, firmu Škoda Auto, a další významné klienty z řad prestižních zahraničních výrobců automobilů,“ říká ředitel společnosti Henniges Hranice Zdeněk Piškytl. Henniges Hranice vznikla na podzim loňského roku spojením firem Henniges Automotive, tradičního výrobce těsnění automobilů, antivibračních komponentů a obstřiků skel automobilů, a Jyco Europe, dodavatele těsnění pro evropský automobilový průmysl.

CTP provozuje síť 36 parků v České republice, na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně, Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Ve výstavbě je administrativní projekt IQ Ostrava. Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,758 milionu m2, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 110 miliónů eur.