Historická sezona basketu

Jeden rok stačil k tomu, aby se basketbalová Slovanka zařadila po bok hokeje a fotbalu mezi úspěšné mladoboleslavské sportovní týmy.

Už to není soupeření jen mezi hokejem a fotbalem. Na mladoboleslavské sportovní scéně si říkají o velkou pozornost basketbalistky Slovanky. V prvním roce působení ve středočeském městě se jim nebývale dařilo. „Byla to neuvěřitelná sezona,” říká kapitánka týmu Hana Nezdařilová. Hráčky získaly bronz v tuzemském poháru a nebýt smolné koncovky rozhodujícího třetího zápasu proti Trutnovu, mohly slavit stejný kov i v lize. „Vytvořili jsme basketbalovou baštu v Mladé Boleslavi,“ říká prezident Slovanky Jiří Toušek.

To nikdo nečekal

Účinkování týmu bylo opravdu obdivuhodné. Slovanka do té doby patřila jen mezi průměrné týmy. „Nikdo nevěřil, že budeme hrát o medaile. Dosáhli jsme největšího úspěchu v historii,“ uvádí Toušek. Stejný názor má i manažer týmu František Chmela. „Byl to nádherný basketbalový rok. Nevím, jestli ho vůbec jde překonat.“

Na vrcholu

S kluby jako je USK Praha nebo Frisco Sika Brno, které pravidelně obsazují první dvě příčky v Ženské basketbalové lize, se klub měřit nemůže.
„Jedna z elitních hráček v USK dostává takový roční plat, jako my máme rozpočet na celou sezonu,“ dodává Toušek.

Středoevrospký pohár?

díky čtvrtému místu v lize má Slovanka právo na účast ve Středoevropském poháru pokud klub sežene peníze, přihlásí se je tedy možné, že se v Mladé Boleslavi objeví špičková basketbalová družstva z Polska, Slovenska či Rakouska